FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erdogan kritizirao stav EU-a prema krvoproliću u Egiptu

Autor: mpuk
ISTANBUL, 27. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Turski premijer Tayyip Erdogan, gorljivi pristaša svrgnutog egipatskog predsjednika Mohameda Mursija, kritizirao je Europsku uniju i ostale jer nisu dovoljno snažno osudili ubijanje na desetke ljudi u subotu u Kairu.

Snage sigurnosti ubile su u subotu na desetke pristaša Mursija, dan nakon što je vojska zatražila mandat za borbu protiv "nasilja i terorizam".

Povjerenica EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton kazala je da "duboko žali zbog ubojstava" te je pozvala na zaustavljanje nasilja.

Ali Erdogan, koji se nedavno suočio s velikim uličnim prosvjedima na kojima se pozivalo na ostavku njegov vlade, optužio je EU za dvostruke standarde odnosno propitivanje korištenja policijskog suzavca u Turskoj ali ne i ubojstva prosvjednika u Kairu.

"Oni koji su šutjeli kada je masakrirana egipatska nacionalna volja opet šute sada kada se masakrira ljude. Što se dogodilo s EU i europskim vrijednostima, gdje su oni koji idu okolo i daju lekcije iz demokracije?" rekao je Erdogan u Istanbulu u televizijskom komentaru.

"Gdje je UN? Gdje su oni koji su stvorili strku kada je turska policija, na potpuno opravdan i legitiman način, koristila vodene topove i suzavac sada kada se dešava državni udar i masakr u Egiptu", rekao je.

(Hina) xmpv ympv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙