FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Superkup: Borussia Dortmund - Bayern 4-2, Mandžukić solidan

Autor: imli
DORTMUND, 27. srpnja 2013. (Hina) - Nogometaši Borussije Dortmund osvojili su njemački Superkup nakon što su u subotu na svom stadionu pred 80.000 gledatelja pobijedili minhenski Bayern sa 4-2.

Bayern, koji je prošle sezone osvojio Bundesligu, Ligu prvaka i njemački kup, nije se mogao suprostaviti odličnoj Borussiji. Tako je novi trener Bayerna Pep Guardiola na svojoj koži iskusio genijalnost Borussijinog statega Jürgena Kloppa. Ujedno, bila je to Kloppova mala osveta za poraz u finalu Lige prvaka.

Za Borussiju je dvostruki strijelac bio Marco Reus (6, 86), jedan pogodak dodao je Ilkay Gündogan 57, a vlastitu mrežu zatresao je stoper Bayerna Daniel Van Buyten (56). Oba pogotka za Bayern zabio je Arjen Robben (54, 64).

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je do 75. minute za Bayern. U prvom poluvremenu je dva puta bio u izglednim šansama, u 23. minuti vratar Weidenfeller je istrčavanjem spasio mrežu, a 35. minuti Mandžukić je bio prekratak na dobar ubačaj Alabe. No, najbolji potez izveo je u 66. minuti kada je škaricama zamalo pogodio mrežu Borussije.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙