FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muška ekipa splitskog sveučilišta u finalu EP

Autor: imli
SPLIT, 27. srpnja 2013. (Hina) - Muška momčad splitskog sveučilišta plasirala se u finale 12. Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci pošto je večeras u polufinalu pobijedila ekipu beogradskog sveučilišta sa 79:77, a u dramatičnoj završnici u dvorani na Gripama pobjedonosni koš za Splićane u posljednjoj sekundi utakmice postigao je Luka Klarica nakon čega je uslijedila veliko slavlje splitskih sveučilištaraca.

Ovim plasmanom u finale Europskog prvenstva, koje se održava u Splitu, svečilišna momčad iz tog grada ponovila je uspjeh sa prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Cordobi kada su poraženi u finalu i osvojili srebrnu medalju.

"Oduševljen sam ovom pobjedom u polufinalu i nadam se da ćemo u sutrašnjem finalu na donaćem terenu u Splitu osvojiti titulu europskog sveučilišnog prvakaq u košarci", rekao je trener Milan Karakaš. On je istaknuo kako su mu u večerašnjoj utakmici emocije bile na vrhuncu te da nikad nije preživljavao dramatičniju utakmicu od ove.

Muška košarkaška momčad splitskog sveučilišta u sutrašnjem će finalu igrati prrotiv boljega iz drugog polufinalnog dvobooja između sveučilišnih momčadi Moskve i Istanbula.

U ženskoj konkurenciji na ovom natjecanju ekipa splitskog sveučilišta sutra će za brončanu medalju igradi protiv ekipe sveučilišta Valencia. Splićanke su u današnjem polufinalu poražene od ekipe beogradskog sveučilišta.

Na 12. Europskom sveučilišnom prvenstvu u košarci u Splitu sudjelovalo je 16 ekipa u muškoj i 12 u ženskoj konkurenciji iz 14 zemalja.

(Hina) xpgas yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙