FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Linić o akciji carinika u Rijeci

Autor: rbel
ZAGREB, 26. srpnja 2013. (Hina) - Tu se ne radi o obračunu s jadnim ljudima, već pokušaju da se u Hrvatskoj shvati da se moraju plaćati sve porezne obveze, registrirati obrti, prijaviti radnike, plaćati doprinose, rekao je danas ministar financija Slavko Linić komentirajući noćašnju akciju carinika u Rijeci u otkrivanju neregistriranih djelatnosti i nezakonitog prometa trošarinskih roba.

Kazao je kako su uhvaćeni oni koji su robu prodavali na ulici, pored veletržnice u Rijeci u koju je uložen velik novac.

Zatečeni su kombiji koji nisu registrirani na obrte ili tvrtke, prodavači koji nisu prijavljeni, dakle vjerojatno koriste usluge Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, napomenuo je.

Linić je istaknuo kako se ne radi o "obračunu s jadnim ljudima", već pokušaju da se u Hrvatskoj shvati da se moraju plaćati sve porezne obveze, registrirati obrti, prijaviti radnike, plaćati doprinose.

Kada se to shvati bit će više zaposlenih, a socijalna davanja, koja su dobivali ljudi koji su radili na crno, bit će preusmjerena na one kojima je stvarno potrebno. Tada se neće morati dizati porezi, nego samo naplaćivati, rekao je Linić.

Carinici su noćas u akciji u blizini riječke tržnice prekontrolirali 54 vozila i 61 osobu te oduzeli više od 3000 kilograma robe, najviše voća i povrća te mesa, duhana i alkoholnih pića.

Od osoba koje su zatečene s vozilima i robom, njih oko 10 posto imalo je potrebne isprave, koje ukazuju da imaju tvrtku ili obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ili dokazuju podrijetlo robe, pa im je omogućeno da nastave raditi, a oko 90 posto nije imalo isprave.

Akciju otkrivanja neregistrirane djelatnosti trgovine i usluga i nezakonitog prometa trošarinskih roba provelo je 36 djelatnika mobilnih carinskih jedinica iz Rijeke i Zagreba te djelatnici središnje Carinske uprave i riječkog područnog ureda.

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙