FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović i Milanović razgovarali sa županom o istarskim razvojnim projektima

Autor: dspo
UMAG, 26. srpnja 2013.(Hina) - U sklopu boravka u Umagu, gdje su otvorili 3. poslovnu konferenciju "Croatia Business Open", predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović u neslužbenom susretu s istarskim županom Valterom Flegom razgovarali su o najvažnijim istarskim razvojnim projektima, u prvom redu o nastavku izgradnje istarskog ipsilona te o početku izgradnje pulske Opće bolnice.

"Iznimno sam zadovoljan tim razgovorima jer sam dobio njihovu potporu i već na jesen očekujem konkretne mjere i poteze kojima će se početi realizirati iskazana potpora, u smislu da određene investicije koje su spremne konačno i krenu", rekao je u izjavi za Hinu župan Valter Flego i dodao kako ponajprije očekuje konačno razrješenje statusa pulske bolnice.

"To sve skupa predugo traje i na jesen želimo imati čistu situaciju oko budućnosti ove najvažnije zdravstvene institucije u Istri", istaknuo je.

Na pitanje smatra li da se izjava premijera Zorana Milanovića na današnjemu "Croatia Business Openu" kako Vlada RH "više ne smije ulaziti u megalomanske infrastrukturne projekte koje sutra neće imati tko financirati" odnosi i na projekt Brijune Rivijeru, istarski župan Valter Flego odgovorio je kako se to definitivno ne odnosi na taj projekt.

"To se ne odnosi na Brijune Rivijeru to više jer vlada upravo raspisuje koncesiju za same Brijune, što će biti magnet za područje oko samog otočja Brijuna. Mislim da će investicijama na samo otočje naš projekt koji će se u fazama realizirati dobiti novi vjetar u leđa", zaključio je Flego.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u izjavi za novinare još je jedanput potvrdio kako Istra svojim prirodnim ljepotama i ljudima ostvaruje zapažene uspjehe na svim poljima, a posebice na području turizma.

"Turizam je puno više od ležaljke na plaži, a to je Istra prepoznala na vrijeme jer - kada govorimo o Istri - govorimo o modernoj, otvorenoj i gospodarski i kulturno konkurentnoj regiji prepoznatljive kulturne i prirodne baštine i visoke kvalitete života", poručio je predsjednik Ivo Josipović i dodao da je ona upravo zato jedna od najomiljenijih destinacija ne samo u Hrvatskoj, nego i u okruženju.

Na konferenciji "Croatia Business Open" u Umagu bili su i potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić te ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙