FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hajduk i Rijeka prošli, kraj za Lokomotivu

Autor: zmat
ZAGREB, 25. srpnja 2013. (Hina) - Nogometaši Hajduka i Rijeke izborili su nastup u 3. pretkolu Europske lige, dok su igrači Lokomotive okončali svoj put u 2. pretkolu. Hajduk je izbacio makedonskog predstavnika Turnovo s ukupnih 3-2, Rijeka je bila uvjerljiva protiv velškog Prestatyn Towna s ukupnih 8-0, a Lokomotivu je izbacio Dinamo iz Minska zbog više postignutih pogodaka u gostima.

Nakon što je Hajduk svladao Turnovo sa 2-1 u prvom susretu prije tjedan dana u Splitu, u uzvratu odigranom na stadionu Filipa II u Skoplju bilo 1-1 (0-0). Hajduk je poveo preko Mije Caktaša u 59. minuti, a na konačnih 1-1 izjednačio je Saško Pandev u 69.

Hajduk će u 3. pretkolu igrati protiv gruzijske Dile Gori koja je izbacila danski Aalborg. Prva utakmica je u Splitu 1. kolovoza, a uzvrat u Tbilisiju tjedan dana kasnije.

Rijeka je pobjedi od 5-0 iz prve utakmice otprije tjedan dana na Kantridi pridodala 3-0 (2-0) uspjeh na stadionu Belle Vue u Rhylu. Strijelci za Riječane bili su Ivan Močinić (36), Ivan Boras (40) i Goran Mujanović (66).

U 3. pretkolu Rijeka će igrati protiv slovačke Žiline koja je u 2. pretkolu izbacila ljubljansku Olimpiju. Prva utakmica igrat će se 1. kolovoza u Rijeci, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Žilini.

Lokomotiva je prije tjedan dana u Minsku pobijedila sa 2-1, ali u uzvratu u Maksimiru sastav iz Minska je slavio sa 3-2 (1-0). Gosti iz Bjelorusije poveli su sa 2-0 golovima Lazara Veselinovića (41) i Hernana Figuereda (59), ali Petar Mišić (68) i Mario Šitum (72) su s dva gola u razmaku od samo četiri minute preokrenuli situaciju. No, domaći nisu uspjeli zadržati rezultat koji ih vodi dalje, Veselinović svojim drugim pogotkom u 82. minuti donio nastavak natjecanja bjeloruskom sastavu.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙