FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 25. srpnja

Autor: uand
ZAGREB, 25. srpnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 25. srpnja koje ćemo popratiti fotografijama:

BRDO KOD KRANJA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sudjelovat će s predsjednicima zemalja jugoistočne Europe i EU-a na summitu u Brdu kod Kranja o daljnjem proširenju EU-a te mogućnostima za regionalne gospodarske i infrastrukturne projekte. Sastanku će prisustvovati i francuski predsjednik Francois Hollande. Predsjednici Hrvatske i Slovenije, Ivo Josipović i Borut Pahor inicirali su sastanak kao nastavak neformalnog dijaloga čelnika zemalja regije i Unije dogovoren na radnom doručku u Zagrebu 1. srpnja, na dan hrvatskoga ulaska u EU te tzv. Brdo Procesa. Uz Josipovića, Pahora i Hollandea, na sastanku će biti Đorge Ivanov iz Makedonije, Željko Komšić iz BiH, Filip Vujanović iz Crne Gore, te albanski predsjednik Bujar Nishani, kosovska predsjednica Atifete Jahjaga i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić (12,30 do 13 sati konferencija za novinare Boruta Pahora i Francoisa Hollandea; 15,35 sati izjava predsjednika Josipovića predstavnicima hrvatskih medija, Kongresni centar Brdo).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je 37 točaka, od kojih četiri na zatvorenom dijelu sjednice. Na dnevnom redu sjednice Vlade naći će se prijedlog odluke o oslobađanju od obveze fiskalizacije u prometu gotovinom za ovlaštene mjenjače i za prigodnu prodaju na sajmovima, priredbama i izložbama, i to do 1. listopada ove godine. Vlada bi također trebala prihvatiti ponudu rumunjskog ponuditelja S.C. GRUP FEROVIAR ROMAN S.A. za kupnju 75 postotnog udjela u tvrtki HŽ Cargo. Predloženim izmjenama i Zakonu o porezu na dohodak bi se pak omogućilo, među ostalim, da Porezna uprava objavi listu poslodavaca koji ne isplaćuju plaću svojim zaposlenicima. Vlada će, uz ostalo, razmatrati i Prijedlog strateškog pregleda obrane.

ZAGREB - Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Zorana Milanovića održat će se konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (12,30 sati, zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice). Po završetku sjednice izjave za medije dat će predsjednik i dopredsjednici GSV-a.

ZAGREB - Povodom Svjetskog dana hepatitisa održat će se konferencija za novinare Ministarstva zdravlja, Hrvatske udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa "Hepatos" i Saveza oboljelih od hepatitisa Republike Hrvatske (11, 30 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5). Po završetku konferencije zainteresiranima će biti ponuđeno besplatno/anonimno testiranje na hepatitis C kao i pregled jetre elastografijom na trgu ispred zgrade Muzeja.

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu trebala bi biti izrečena presuda krijumčarskoj skupini optuženoj da je na Bahamima i u Dominikanskoj Republici nabavljala stotine kilograma kokaina kojega su unajmljenim privatnim zrakoplovima prebacivali u Europu. Riječ je o skupini otkrivenoj u policijskoj akciji "Spider web" (Paukova mreža), okupljenoj oko kanadskog Hrvata Miroslava Ančića. Iako optuženici poriču krivnju, a njihova obrana smatra da je optužnica nedorečena, USKOK tvrdi da je skupina unajmljenim zrakoplovima s Kariba uspjela u Europu dopremiti gotovo 180 kilograma kokaina. Navodno su planirali prokrijumčariti još nekoliko pošiljki od po 150 do 200 kilograma kokaina, no dogovor nije realiziran zbog policijske akcije tijekom koje su, u travnju 2011. Aničić i kanadska Hrvatica Marina Gašpar uhićeni u Austriji s mercedesom punim kokaina, a u Sloveniji njihova "prethodnica" (10 sati, Zrinjevac 5).

SPLIT - Na splitskom Županijskom sudu bit će objavljena nepravomoćna presuda za teško ubojstvo Selene Macedo Graciano (31). Zbog teškog ubojstva meksičke turistkinje u kolovozu prošle godine na Marjanu, tužiteljstvo je zatražilo maksimalnu 40-godišnju zatvorsku kaznu za 28-godišnjeg Edija Mišića, dok njegova obrana smatra da ga treba osloboditi ili mu barem ublažiti optužnicu.Tužiteljica Julijana Stipišić od suda je zatražila da Mišića kazni najvećom predviđenom zatvorskom kaznom jer je počinio teško ubojstvo na osobito okrutan način. Zatražila je i da mu se produlji istražni zatvor jer se radi o opasnoj osobi koja bi mogla ponoviti kazneno djelo (13 sati).

ZAGREB - Uzvratna utakmica 2. pretkola Europske lige između Lokomotive i Dinama iz Minska. U prvom susretu Lokomotiva je pobijedila 2-1. (stadion Maksimir, 20.00 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne - Ivana Kutni

Poslijepodne - Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙