FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva: Rusi predali Snowdenu dokumente za izlaz iz zračne luke

Autor: mhaj
MOSKVA , 24. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Rusija je Edwardu Snowdenu, bivšem zaposleniku američke tajne službe predala dokumente koji mu omogućuju izlazak iz područja zračne luke Šeremetjevo kraj Moskve gdje je blokiran već mjesec dana, doznaju ruske novinske agencije od pouzdanih izvora.

"Amerikanac se sprema izaći", rekao je za Interfax izvor blizak slučaju Snowden. Drugi je izvor dodao kako bi američki bjegunac zračnu luku Šeremetjevo mogao napustiti u idućih nekoliko sati. "Snowden više nije u svojoj sobi. Odande je pokupio sve osobne stvari, ali je još uvijek u tranzitnoj zoni", rekao je isti izvor za Interfax.

Agencija RIA Novosti, koja se poziva na izvore u policijskim redovima izvješćuje da je Služba za migracije američkom informatičaru poslala dokumente koji mu omogućuju napuštanje tranzitne zone.

Službena agencija Itar-Tass te informacije nije potvrdila, no Interfax prenosi da je dokumente Snowdenu trebao predati ruski odvjetnik Anatolij Kučerena, a agencija RIA Novosti je objavila da se odvjetnik trenutačno nalazi u zračnoj luci, no da u ovome trenutku s njime nije moguće kontaktirati.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙