FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija rastjerala prosvjednike nakon susreta Pape i Roussef

Autor: vrad
RIO DE JANEIRO, 23. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Policija Rio de Janeira u ponedjeljak navečer je suzavcem rastjerala prosvjednike koji su se okupili u vrijeme dok je papa Franjo razgovarao s brazilskom predsjednicom Dilmom Rousseff, izvijestio je AFP.

Prosvjednici, njih nekoliko stotina, razbježali su se s mjesta gdje su se bili okupili, u blizini sjedišta vlade u Riju. Policija je privela barem jednu osobu.

Jedan policajac je izjavio za France Presse da su prosvjednike rastjerali pošto su bacili molotovljev koktel na redarstvene snage.

Papa Franjo je već bio otišao u institut Sumare ponad Rija gdje je smješten tijekom svog boravka u Brazilu, kad su žestoki sukobi počeli.

"Uzalud je represija, vlada će pasti", izvikivali su prosvjednici, bježeći pred policijom.

Trgovine i barovi u blizini ubrzo su spustili metalne rolete na svoje izloge, a na mjestu događaja odmah je raspoređen velik broj pripadnika sigurnosnih snaga s udarnom postrojbom na motorima.

Prosvjednici su se okupili na poziv skupine Anonymous iz Rija u blizini palače Guanabara kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog trošenja 53 milijuna dolara (40 milijuna eura), koliko će brazilske porezne obveznike stajati Papin pohod i Svjetski dan mladih.

(Hina) xvrad ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙