FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencija: tvrtki Olasagasti 4,9 milijuna kuna iz IPARD-a za preradu ribe

Autor: rbel
ZAGREB, 22. srpnja 2013. (Hina) - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je tvrtki Olasagasti iz Komiže gotovo 4,9 milijuna kuna iz IPARD programa za izgradnju i opremanje objekta za preradu svježe ribe, izvijestili su danas iz te Agencije.

Tvrtki Olasagasti d.o.o., pojašnjavaju iz Agencije, isplaćeno je više od 4,85 milijuna kuna na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa za završeno ulaganje u sklopu mjere 103 "Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda zajednice".

Sredstva su namijenjena za izgradnju i opremanje objekta tvrtke Olasagasti za preradu svježe ribe.

Kapacitet tog objekta je prerada 600.000 kilograma ribe godišnje i opremljen je svom potrebnom opremom za hlađenje, rezanje, sušenje, dimljenje i pakiranje proizvoda.

Cilj ulaganja je poboljšanje stanja u preradi i trženju ribljih proizvoda, naročito u proizvodnji usoljene ribe, a omogućilo je i otvaranje većeg broja radnih mjesta, navode iz Agencije.

Tvrtka Olasagasti posluje 40 godina u Španjolskoj, a u Hrvatskoj unazad 10 godina.

Prema podacima Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, do početka srpnja ove godine sredstvima iz IPARD programa ruralnog razvoja u Hrvatskoj su već podržani projekti vrijedi ukupno 353,4 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost ugovorenih projekata prijavljenih za financiranje iz tog pretpristupnog fonda 1,16 milijardi kuna.

(Hina) xrub ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙