FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vjenčanja ponovno u vukovarskom Dvorcu Eltz

Autor: zdra
VUKOVAR, 20. srpnja 2013. (Hina) - Nakon pune 22 godine vjenčanja u Vukovaru ponovno se obavljaju u Dvorzu Eltz, u Mramornoj dvorani koja nakon obnove nosi i ime Dvorana zrcala, a čast da obnove nekadašnju tradiciju sklapanja brakova u Dvorzu Eltz imala su danas čak tri vjenčana para.

Upravo Dvorana zrcala, prepoznatljiva po središnje postavljenom kaminu s portretnim medaljonom Jakoba Filipa Eltza, još je u sjećanju mnogih Vukovaraca s obzirom da su se mnogi fotografirali kraj kamina bilo kao mladenci ili njihovi kumovi, roditelji, prijatelji.

"Riječ je o prepoznatljivom segmentu prijeratnog života u Vukovaru. Nakon obnove Dvorca Eltz stvorili su se uvjeti da se Vukovarcima vrati i mogućnost vjenčanja u prostoru Dvorca", kazala je Hini ravnateljica Gradskog muzeja Vukovara Ružica Marić dodajući kako će se prihvat gostiju odvijati u perivoju dvorca Eltz, a sam čin vjenčanja uz svadbenu koračnicu i cvijeće u Dvorani zrcala gdje se za uspomenu na taj svečani čin i ujedno poveznicu s tradicionalno načinom življenja prije rata, predviđa fotografiranje ispred kamina.

Odluku da službeni prostor za svečani čin sklapanja braka u Vukovaru bude Dvorac Eltz donio je Ured državne uprave Vukovarsko-srijemske županije na inicjativu vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe.

Vjenčanja su se u Dvorcu Eltz obavljala od sedamdesetih godina prošloga stoljeća da bi tradicija bila prekinuta sa agresijom na Vukovar 1991. Nakon rata, vjenčanja su se obavljala u učionici za nastavu prve pomoći Gradskog društva Crvenoga križa u Vukovaru što je izazivalo veliki broj negativnih komentara glede neprimjerenosti tog prostora za čin sklapanja braka.

(Hina) xzdra yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙