FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 20. srpnja do ponedjeljka, 22. srpnja

Autor: gvla
ZAGREB, 19. srpnja 2013. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, od subote 20. srpnja do ponedjeljka 22. srpnja.

Subota, 20. srpnja

---------------------------------

ZAGREB - U hotelu Westin održat će se osnivačka skupština političke stranke Hrvatska zora stranka naroda. Stranku bi trebao voditi nekadašnji HDZ-ovac Milan Kujundžić, liječnik, specijalist interne medicine i bivši ravnatelj zagrebačke kliničke bolnice Dubrava. Izborna skupština u hotelu Westin trebala bi izabrati i zamjenika te dopredsjednike, čija se imena još uvijek taje (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1). Kako se ističe u pozivu na osnivačku skupštinu, stranka se utemeljuje u neobično teškim gospodarskim i društvenim prilikama, za borbu protiv nacionalnog siromaštva, oporavak gospodarstva, jačanje pravne države, snažno promicanje prave demokracije te jačanje uloge države u razvijanju proizvodnih snaga.

ZAGREB - Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara (HSS MS - MT) održat će konferenciju za medije u restoranu Obrtnički dom na kojoj će govoriti o budućim sindikalnim i industrijskim akcijama nakon poništenja kolektivnog ugovora. Na temu će se osvrnuti Predsjednica Glavnog vijeća HSS MS – MT Anica Prašnjak (11,00 sati, Obrtnički dom, Trg Mažuranića 13).

OSIJEK - Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara odat će počast i sjećanje na tragičnu pogibiju šestorice svojih suboraca pokraj Spomen ploče koju je podignula na tome mjestu u prostoru bivšeg Odmarališta Vodovod Osijek između Dalja i Erduta 1991. (11,00 sati).

Nedjelja, 21. srpnja

-----------------------------------

PULA - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će središnju eksploatacijsku platformu sjevernojadranskog polja tvrtke INA "Ivanu A". Proizvodna platforma "Ivana A" središnja je platforma eksploatacijskog polja "Sjeverni Jadran" i jedina sa stalnom posadom (12,00 sati). Akreditirani predstavnici medija moraju biti u Slobodnoj zoni Luke Pula kod broda Silni u 10,00 sati.

Ponedjeljak, 22. srpnja

-----------------------------------

ZAGREB - U Uredu predsjednika na Pantovčaku održat će se ceremonija davanja svečane prisege novoizabranog predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina (11,00 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Na ceremoniji je predviđeno obraćanje Predsjednika Republike Ive Josipovića.

PULA - U sjedištu SDP-a održat će se konferencija za novinare na temu "Aktualna politička situacija". Na temu će se osvrnuti povjerenik GO SDP-a Pule Danijel Ferić i saborski zastupnik Peđa Grbin (10,00 sati, sjedište SDP-a, Divkovićeva 3)

DUBROVNIK - S ciljem upoznavanja stanja u županijskim i gradskim uredima koji se bave rješavanjem zaprimljenih zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš sa svojim će predstavnicima posjetiti Dubrovačko-neretvansku županiju, gdje će se sastati sa županom Nikolom Dobroslavićem, gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem i pročelnicima županijskog i gradskog upravnog odjela. Na sastanku će biti govora o broju zaprimljenih zahtjeva te o mogućnosti njihovog skorog rješavanja (16,00 sati, Ured župana, Gundulićeva poljana 1). Nakon sastanka, u 17,15 sati ispred zgrade Ureda župana predviđene su izjave za medije.

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xgvla ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙