FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitsko ljeto: održana prva dramska premijera

Autor: dmak
ZAGREB, 17. srpnja 2013. (Hina) - Na otvorenoj sceni Vile Dalmacija u Splitu održana je večeras prva dramska premijera 59. Splitskog ljeta "To dijete", francuskog dramatičara Joëla Pommerata, a u režiji Nenni Delmestre.

Predstava, u kojoj igraju Zoja Odak, Snježana Sinovčić Šiškov, Trpimir Jurkić, Marko Petrić, Lara Živolić i Pere Eranović, sastavljena je od 11 kratkih, šokantnih prizora koji govore o odnosu roditelja i djece. Dramaturška savjetnica je Lada Kaštelan, scenografkinja, autorica glazbenog koncepta i izbora glazbe je Lina Vengoechea. Mario Leko je kostimograf, Zoran Mihanović je oblikovatelj svjetla, a Damir Punda oblikovatelj tona.

Joël Pommerat (1963.) je francuski pisac drama i redatelj koji iznad svega drži do zajedništva u kazalištu. Međunarodno poznat postao je nakon gostovanja s njegovom kazališnom grupom Compagnie Louis Brouillard na Avignonskom festivalu s predstavama "Crvenkapica", "Na svijetu", "Trgovci" i "To dijete". O predstavi "To dijete" kazao je da ju je napisao misleći na nekoga tko bi sebe uvjerio da je roditeljska sreća norma, da bi čak bilo nešto sramotno u tome da ne moramo doći do savršenstva u građi života, kao dijete, kao roditelj.

Reprizne izvedbe na rasporedu su u četvrtak, petak i subotu u 21 sat, u Vili Dalmacija.

(Hina) xzjur ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙