FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Strukovni sindikat: neodrživ sustav hitne medicine

Autor: ipet
ZAGREB, 17. srpnja 2013. (Hina) - Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara smatra da situacije koje se u posljednje vrijeme sve učestalije događaju u hitnoj medicini jasno pokazuju da je takav sustav neodrživ te da se, zbog nedostatka radnika, ni jedna služba ne može organizirati da dobro funkcionira bez obzira na organizaciju rada.

Taj strukovni sindikat, u današnjem priopćenju, ističe kako je tragično što se javnost mora senzibilizirati tek nakon što se dogode smrtni slučajevi. Sindikat podsjeća da već više godina upozorava na probleme u hitnoj medicinskoj pomoći, koji se, navode, samo gomilaju od njezina restrukturiranja i izdvajanja u zasebne ustanove.

Stoga opetovano ukazuju na težinu problema u hitnoj medicinskoj pomoći o čemu pak, ističu u sindikatu, svjedoče brojni pozivi i dopisi njihovih članova s terena koji su već neko vrijeme zabrinuti zbog situacije u hitnoj medicinskoj pomoći.

Sindikat najavljuje da će se, zbog toga što u sustavu nedostaje više od 12.000 medicinskih sestara i tehničara, ponovno obratiti Ministarstvu zdravlja i tražiti hitno ukidanje zabrane njihova zapošljavanja kako se u budućnosti više ne bi ponovile tragične situacije kojim smo svjedoci.

(Hina) pp/xipet ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙