FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ina odgovara sindikalcima - novi model donosi konkurentnost

Autor: aper
ZAGREB, 15. srpnja 2013. (Hina) - Reagirajući na današnju akciju Sindikata Inaš protiv plana Inine Uprave da se benzinske crpke daju u franšizu privatnim poduzetnicima, iz Ine su poručili da "novi operativni model Inine maloprodaje donosi konkurentnost".

Sindikalci su u pet hrvatskih gradova prali prozore na automobilima i dijelili žvakaće gume, nezadovoljni planom Uprave o davanju u franšizu benzinskih postaja, jer tvrde da se time Inu pretvara u Molovu podružnicu koja će se jeftino riješiti trećine zaposlenih i zatvoriti više od sto crpki.

Iz Ine su pak priopćili kako nedavno pokrenuti natječaj pruža priliku za izgradnju vlastite tvrtke, a takav model je uobičajena poslovna praksa koja se koristi već desetljećima u naftnoj industriji i koja se pokazala vrlo uspješnom u mnogim europskim naftnim kompanijama.

Podsjećamo da bi pilot projekt "Postanite poduzetnik" trebao obuhvatiti 20 benzinskih postaja, od ukupno 393 u Hrvatskoj, koje bi se dale na upravljanje najboljim kandidatima, stoji u priopćenju.

"Držimo da će takav model kompaniji omogućiti postizanje veće konkurentnosti, te da se na taj način osigurava dugoročna održivost maloprodajnog poslovanja i njezin rast i razvoj na domaćem i regionalnom tržištu".

Cilj pilot projekta je postizanje još veće kvalitete poslovanja maloprodajne mreže. Na poziv za prijavu na natječaj javio se veliki broj kandidata, što pokazuje kako je naša namjera prepoznata i podržana od budućih poduzetnika, a to je i bio cilj kampanje, kaže se u priopćenju.

Što se tiče akcije Sindikata Inaš, iz Ine podsjećaju da u toj naftnoj kompaniji djeluju ukupno četiri sindikata, pa bi bilo dobro čuti i mišljenje ostalih sindikata.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙