FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Golem interes za rad na popisu stanovništva

Autor: zkre
MOSTAR, 14. srpnja 2013. (Hina) - Više od 5.500 mladih i nezaposlenih iz BiH pohrilo je prva dva dana prijaviti se za popisivače i općinske instruktore na listopadskom popisu stanovništva u BiH, koji će se prvi put održati nakon 22 godine, objavio je u nedjelju Dnevni Avaz.

Na natječaj koji Agencije za statistiku BiH za popisivače, koji će za 15-dnevni rad prvi put moći zaraditi pristojnu plaću, u većim općinama i gradovima prijavljivalo se u prosjeku 600 zainteresiranih.

Po Avazovim navodima očekuje se da će se do kraja srpnja, do kad je otvoren javni poziv za prijavu kandidata, prijaviti najmanje 50.000 zainteresiranih, dok će posao u konačnici dobiti 19.000 popisivača i 2.600 općinskih instruktora.

Zamjenik direktora Agencije za statistiku BiH Fadil Fatić rekao je da će agencija provesti testiranje nakon čega će popisivači proći petodnevnu obuku.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH održat će se od 1. do 15. listopada ove godine.

Posljednji popis stanovništva u toj zemlji je proveden u ožujku 1991., kad je ta bivša jugoslavenska republika imala 4.3 milijuna stanovnika. Najbrojnija nacionalna skupina bili su Muslimani (Bošnjaci) i činili su 43 posto, Srba je bilo 1.36 milijuna (31 posto), a treći po brojnosti su bili Hrvati sa 760.852 osobe te su činili 17,38 posto ukupnog stanovništva. Po procjeni Agencije za statistiku, u BiH danas živi oko 3,8 milijuna stanovnika.

(Hina) xzkre ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙