FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Crnom kućom- mjuziklom u boji" zatvoreno 13. Osječko ljeto kulture

Autor: vkrb
OSIJEK, 12. srpnja 2013. (Hina) - Gostujućim zagrebačkim glazbeno scenskim spektaklom "Crna kuća - mjuzikl u boji" večeras je zatvoreno ovogodišnje 13. Osječko ljeto kulture, na kojem je od 29. lipnja izvedeno 30-tak različitih kulturnih sadržaja.

Glazbena komedija 'Crna kuća – mjuzikl u boji' premijerno je izvedena u veljači u zagrebačkom Studentskom centru. Autor priče je Ladislav Prežigalo, glazbe Darko Hajsek, koreograf i redatelj Igor Barberić.

Osječko ljeto kulture (OLJK) najveća je kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, a već nekoliko godina nalazi se na karti ljetnih kulturnih događanja u Hrvatskoj, rekao je večeras osječki gradonačelnik Ivica Vrkić. Naglasio je kako je tijekom ovogodišnjeg OLJK-a više od 20 tisuća posjetitelja popratilo glazbena događanja, likovne izložbe, kazališne predstave i ostalo. Poseban ugođaj Osječkom ljetu kulture, prema Vrkiću, daje i originalna pozornica na otvorenom, prostor povijesne osječke Tvrđe.

Među brojnim sadržajima posebno zanimanje publike izazvala je praizvedba predstave "Jamesove mačke" Jamesa Yocea u izvedbi ansambla Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Osijek, te predstava "Heroine" u izvedbi studenata Umjetničke akademije Osijek.

Ovogodišnje Osječko ljeto kulture obilježio je ulazak Hrvatske u EU, te su brojni sadržaji bili posvećeni tom iznimnom događaju Tako je 30. lipnja točno u ponoć Osijek bio jedan od hrvatskih gradova koji je u Europu ušao"Odom radosti".

Osječko ljeto kulture sa 750 000 kuna financirali su Grad Osijek i Ministarstvo kulture.

(Hina) xvsik yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙