FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumunjska: Ministar prijevoza zbog korupcije osuđen na 5 godina zatvora

Autor: mhaj
BUKUREŠT, 12. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Rumunjski ministar prijevoza Relu Fenechiu osuđen je u petak na petogodišnju kaznu strogog zatvora zbog korupcijske afere, a Europska komisija nekoliko je puta pozvala dužnosnike toga ministarstva protiv kojih se vode sudski procesi da podnesu ostavke.

Ovo je prvi put da je rumunjsko pravosuđe na zatvorsku kaznu osudilo jednog aktualnog ministra u vladi. 48-godišnji Fenechiu, koji je rekao da se smatra nevinim, može uložiti žalbu na sudsku presudu, no premijer Victor Ponta nekoliko je puta rekao kako će Fenechiua razriješiti svih funkcija čim sud donese presudu.

Prema optužnici, tvrtke Relua Fenechiua u razdoblju između 2002. i 2005. prodavale su korištene električne prekidače i transformatore jednoj državnoj tvrtki po cijenama novih. Fenechiuov je brat također osuđen na pet godina zatvora.

Europska komisija, koja prati razvoj pravne države u Rumunjskoj, u posljednjem je izvješću o pravosuđu iznijela kritike zbog prisutnosti u vladi ministara koji su pod sudskim istražnim postupkom.

(Hina) xmh yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙