FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP U20: Hrvatska - Crna Gora 56:79

Autor: adrp
ZAGREB/TALLINN, 11. srpnja 2013. (Hina) - Hrvatska muška košarkaška reprezentacija do 20 godina u 3. je kolu skupine B na Europskom prvenstvu poražena od Crne Gore sa 56:79 (23:26, 9:18, 12:21, 12:14).

U prvoj i posljednjoj četvrtini naši su košarkaši donekle pružali otpor vršnjacima iz Crne Gore, a u našim redovima samo je krilo riječkog Kvarnera Antonio Boban, koji je postigao 23 koša, bio raspoložen za igru, jer osim njega, nitko nije postigao više od šest koševa koliko ih je zabio bek Zagreba Juraj Segarić. S druge strane Za Crnu Goru Mugoša je postigao 24, Pavić 15, a Latković 10 koševa.

Bio je to drugi poraz odabranika trenera Damira Milačića koji su poraženi i u prvom kolu sa 73:74 protiv Turske, dok su jedinu pobjedu ostvarili u utakmici s Ukrajinom koju su nakon produžetka dobili sa 77:75.

Uvjerljiv poraz od 23 koša mladih košarkaša protiv Crne Gore i ne iznanađuje puno kada se zna da su na put u Estoniju krenuli bez ijednog talentiranog igrača iz U-19 selekcije i sa jedinim ciljem - ostati u Diviziji iz koje ispadaju tri najslabije plasirane reprezentacije.

Sutra naši imaju slobodan dan, a u subotu igraju posljednji susret u skupini B protiv vršnjaka iz Švedske.

U drugu fazu natjecanja plasirat će se tri najbolje momčadi iz svake skupine.

(Hina) xad yad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙