FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar zdravlja Ostojić 15. srpnja u Beogradu

Autor: sbak
ZAGREB, 11. srpnja 2013. (Hina) - Hrvatski ministar zdravlja Rajko Ostojić boravit će 15. srpnja u Beogradu gdje će održati radni sastanak sa srbijanskom ministricom zdravlja Slavicom Đukić Dejanović s kojom će potpisati Memorandum o suradnji između dviju država u području zdravstva i medicine, priopćeno je u četvrtak iz ministarstva zdravlja u Zagrebu.

Povod posjetu su uspješno izvedene dvije transplantacije jetre, koje su 26. i 29. lipnja u Kliničkom centru Srbija zajedno izveli hrvatski i srpski liječnici. Ministar Ostojić i ministrica Đukić Dejanović posjetit će transplantirane pacijente u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbija.

Svjetska zdravstvena organizacija Hrvatsku je proglasila Regionalnim zdravstvenim centrom za razvoj programa darivanja i transplantacije organa (RHDC) u okviru Zdravstvene mreže zemalja jugoistočne Europe (SEEHN). Time je Hrvatska preuzela obvezu stalne suradnje i podrške na putu razvoja i unapređenja transplantacijskih programa zemalja Jugoistočne Europe.

U sklopu suradnje KB Merkur i Kliničkog centra Srbija hrvatski tim liječnika predvodili su prim. dr. Branislav Kocman i prof. dr. Stipislav Jandrijević. Novu jetru i šansu za život dobili su dvadesetosmogodišnja pacijentica koja je bolovala od autoimune ciroze jetre i čekala na novi organ deset godina te tridesetpetogodišnji muškarac s Wilsonovom bolešću, koja je prouzročila cirozu jetre.

(Hina) xpp/xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙