FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čapljina: Prosvjednici traže međunarodni granični prijelaz

Autor: zkre
MOSTAR, 10. srpnja 2013. (Hina) - Predstavnici više mjesnih zajednica u Čapljini prosvjedovali su tražeći da granični prijelaz Gabela I. prema Metkoviću ponovno dobije status međunarodnog graničnog prijelaza umjesto prijelaza za pogranični promet što je postao s ulaskom Hrvatske u EU, navodeći da im je time značajno otežan svakodnevni život, izvijestili su u srijedu mediji u Mostaru.

Na poticaj mjesne zajednice Gabela Polje pedesetak predstavnika mjesnih zajednica s područja Čapljine zatražilo je promjenu novoga režima.

"Mi samo tražimo da se prijelazu Gabela Polje vrati status međunarodnog graničnog prijelaza za promet putnika. Isto tako budući je ovo područje poznato po poljoprivredi tražimo da se Doljani otvore za promet roba kako je i prije bilo da se ne treba ići na Bijaču", rekao je predsjednik Mjesne zajednice Gabela Polje Andrija Barišić.

Dodao je da veliki broj djece iz Čapljine pohađa nastavu u Metkoviću, neki idu na posao a problem predstavlja činjenica da su na graničnom prijelazu Doljanima svakodnevne gužve

"Cijeloj općini Čapljina će to biti problem ako se bude moralo ići na granični prijelaz Doljani kako bi prešli granicu. Gužve su tamo velike", dodao je Barišić.

On je upozorio i kako pogranične propusnice predstavljaju veliki financijski izdatak te da nisu trajno rješenje.

Zbog toga su svih predstavnici mjesnih zajednica iz Čapljine uputili dopis vlastima ove općine i drugim nadležnim institucijama u BiH da granični prijelaz u Gabeli dobije ponovno status međunarodnog prijelaza.

Izrazili su očekivanje da će se udovoljiti njihovim zahtjevima budući u Ugovoru o graničnim prijelazima potpisanom između BiH i Hrvatske postoji mogućnost da se ugovor može izmijeniti.

(Hina) xzkre ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙