FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZKM-ova "Žuta crta" gostuje na festivalu Almada u Portugalu

Autor: agrb
ZAGREB, 10. srpnja 2013. (Hina) - S predstavom "Žuta crta" Juli Zeh i Charlotte Roos, u režiji Ivice Buljana, jednom od svojih najuspješnijih predstava Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) gostovat će 15. srpnja na Međunarodnom kazališnom festivalu Almada u Lisabonu.

Taj portugalski festival ove godine slavi 30 godina postojanja i domaćin je dvadesetak predstava, osim portugalskih i onih iz Španjolske, Francuske, Italije, Finske, Danske, Švedske, Norveške, Irske, Slovenije, Grčke i Argentine, izvijestio je ZKM.

Naglasak izabranih predstava je na europskih suvremenim tekstovima, a među važnim gostima ovogodišnjeg izdanja, koje traje od 4. do 18. srpnja, ističu se pariško kazalište Odeon – L'Theatre de Europe koji je prikazao vodvilj Eugenea Labichea "Nagrada Martin" te jednočinka Samuela Becketta "Krappova posljednja vrpca" u izvedbi slavnog austrijskog glumca Klaus-Marie Brandauera, oboje u režiji proslavljenog Petera Steina.

Obljetnički festival završava velikim koncertom svjetski poznatog portugalskog Orkestra Gulbenkian, pod dirigentskom palicom Pedra Nevesa i sa sopranisticom Anom Marijom Pinto.

"Žuta crta" imala je svjetsku premijeru 10. lipnja prošle godine u Državnom kazalištu Braunschweig u Njemačkoj, a nakon zagrebačke premijere u listopadu gostovala je u Ljubljani, Grazu i Rijeci. U planu su i njezina gostovanja na 38. međunarodnom kazališnom festivalu MOT u Skopju, te u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

U predstavi, koja govori o Europi današnjice između straha od terorizma i izgubljenosti pojedinaca, glume Lucija Šerbedžija, Goran Bogdan, Vedran Živolić, Frano Mašković, Nina Violić, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Hrvojka Begović, Slaven Španović, Pjer Meničanin i Karlo Mrkša.

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙