FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bin Laden se u Pakistanu šetao s kaubojskim šeširom

Autor: bnov
ISLAMABAD, 9. srpnja 2013. (Hina/AFP) - U posljednjem utočištu u Pakistanu, Osama bin Laden vodio je samotan i skroman život, na zrak je izlazio s kaubojskim šeširom te konzumirao čokoladu kako bi si povremeno digao moral, doznaje se iz njegove bliske okolice.

Katarska postaja Al-Jazeera emitirala je u ponedjeljak navečer na internetskoj stranici završno izvješće pakistanskog istražnog povjerenstva zadužena da odredi kako je šef Al Kaide, tada smatran najtraženijim čovjekom na svijetu, mogao živjeti gotovo 10 godina nesmetano u Pakistanu, do napada američkih komandosa u kojem je smrtno stradao 2. svibnja 2011. u Abbottabadu, mirnom garnizonskom gradu na sjeveru.

Iako izvješće optužuje vojsku i moćne pakistanske obavještajne službe za "susretljivost" koja je omogućila Bin Ladenu da se skriva jedno desetljeće u Pakistanu nakon napada od 11. rujna, i osuđuje američki napad kao "ratni čin", otkriva i začuđujuće i neobične detalje o svakodnevnici šefa Al Kaide na kraju života.

Svjedočanstva pred povjerenstvom žena Bin Ladena kao i dvojice čuvara koji su s njim živjeli u Pakistanu, prikazuju osobu koja je živjela vrlo skromno, nije primala posjete i brinula se o povrtnjaku, istodobno pazeći da ne pobudi sumnje u svoju prisutnost.

(Hina) xbnš yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙