FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 9. srpnja

Autor: trub
ZAGREB, 9. srpnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 9. srpnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će zasjedanje raspravom o izmjenama Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi, kojima se propisuju uvjeti koje moraju ispunjavati osobe zaposlene u dječjim vrtićima, a zabranjuje se rad u dječjim vrtićima prekršajno kažnjenima za nasilničko ponašanje u obitelji, kao i onima kojima je izrečena zabrana rada zbog nezakonitog ili neprofesionalnog postupanja na štetu djece. Na temelju predloženih izmjena definirat će se mreža dječjih vrtića, koja bi svakom djetetu rane i predškolske dobi trebala omogućiti uključivanje u neki od programa predškolskog odgoja i obrazovanja, a predviđena je i obveza predškole za svu djecu u godini prije polaska u osnovnu školu (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U Saboru će zasjedati i Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav, koji bi trebao razmotriti referendumsku inicijativu "U ime obitelji". Inicijatori su u lipnju Saboru predali gotovo 750 tisuća potpisa građana koji traže da se brak Ustavom definira isključivo kao životna zajednica muškarca i žene. Očekuje se da će Odbor zaprimljene potpise proslijediti na provjeru ministarstvima uprave i unutarnjih poslova, što je uobičajena procedura kad je riječ o građanskim inicijativama za raspisivanje referenduma. Na dnevnom redu je i prijedlog za iskazivanje povjerenja Ranku Ostojiću, ministru unutarnjih poslova, i za obavljanje dužnosti potpredsjednika Vlade, te prijedlog zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske (11 sati, dvorana "Josip Šokčević", Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Bipartitno sektorsko vijeće za promet Republike Hrvatske, čiji su članovi predstavnici poslodavaca u cestovnom prijevozu robe i putnika, Sindikat prometa, Sindikat vozača i Cestarski sindikat Hrvatske, održat će konferenciju za novinare o raspisivanju referenduma o monetizaciji autocesta (11 sati, prostorije Hrvatske udruge poslodavaca, Hatzova 12).

ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj svečano će zatvoriti twinning light projekt "Podrška usklađivanju hrvatskog koncepta integriranog upravljanja granicom s konceptom IBM-a Europske unije" koji se financira kroz EU IPA 2010 Program. Cilj projekta bio je daljnji razvoj koncepta integriranog upravljanja granicom u skladu s konceptom IBM-a Europske unije (10 sati, Amfiteatar Ravnateljstva policije, Ilica 335). Predstavnici medija bi zbog sigurnosne provjere pri ulasku u zgradu Ravnateljstva trebali doći najkasnije do 9,40 sati.

ZAGREB - Konferencija za novinare pučke pravobraniteljice Lore Vidović, na kojoj će glavna tema biti predstavljanje Izvješća o radu pučkog pravobranitelja za 2012. kao i djelovanje ureda tijekom ove godine (9,30 sati, Ured pučkog pravobranitelja - bivši prostori Centra za ljudska prava, ulica Kralja Držislava 6).

ZAGREB - Pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH održat će se svečanost izbora za "Ženu godine" u organizaciji časopisa "Zaposlena". Ove godine za tu su nagradu kandidirane vlasnica tvrtke "Paprenjak" Sanja Opačak, ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Dubravka Vrgoč, autorica knjige "Zašto smo manje plaćene" Gordana Frgačić, šefica kuhinje hotela Esplanade Zagreb Ana Grgić, voditeljica IT produkcije Societe Generale Splitske banke Marijana Puljak i viša pravna savjetnica u GONG-u Vanja Škorić (20,30 sati, Oleander terasa hotela Esplanade, Mihanovićeva 1).

Dežurnici urednici:

ujutro - Andrej Matijašević

popodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙