FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sustav vrijednosnih kupona i za prodavače koji rade za OPG-ove

Autor: tper
ZAGREB, 8. srpnja 2013. (Hina) - Iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava izvjestili su da poslodavci koji obavljaju registriranu poljoprivrednu djelatnost ili su nositelji obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) mogu sa sezonskim radnikom sklapati ugovor o radu i za sezonske poslove u poljoprivredi koji se odnose na prodaju sezonski sakupljenog, ulovljenog ili proizvedenog uroda, proizvoda ili kulture.

"Sukladno Zakonu o poticanju zapošljavanja, poslodavci koji obavljaju registriranu poljoprivrednu djelatnost ili su nositelji obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva evidentiranog u odgovarajućem upisniku, mogu bez zapreke, sa sezonskim radnikom u poljoprivredi sklapati Ugovor o radu za obavljanje privremenih, odnosno povremenih sezonskih poslova u poljoprivredi, predajom i prihvatom vrijednosnog kupona, i za obavljanje sezonskih poslova u poljoprivredi koji se odnose na prodaju sezonski sakupljenog, ulovljenog ili proizvedenog uroda, proizvoda ili kulture", navodi se u priopćenju ministarstva.

U skladu s tim, vlasnici OPG-ova mogu sustavom vrijednosnih kupona angažirati radnike koji će prodavati njihove proizvode.

Na taj način radnici mogu biti angažirani maksimalno 90 dana godišnje, prema potrebama poslodavaca.

Iz Ministarstva napominju kako se knjižice "Ugovor o radu" mogu kupiti u Narodnim novinama, a vrijednosni kuponi koji ove godine koštaju 20,38 kuna mogu se kupiti u svim poslovnicama FINA-e.

Tijekom prošle godine oko 3.300 poslodavaca kupilo je 325.295 vrijednosnih kupona koje je koristilo 62.625 osoba, navode iz resornog ministarstva.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙