FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo Međunarodni festival folklora u Karlovcu

Autor: vhor
KARLOVAC , 7. srpnja 2013. (Hina) - Svečanim koncertom folklornih grupa iz Kanade, Nizozemske, Španjolske, Velike Britanije, Slovenije te domaćeg ansambla "Matija Gubec" danas je u Karlovcu u gradskom kazalištu Zorin dom počeo sedmodnevni Međunarodni festival folklora (MFF).

Festival je otvorio direktor Željko Štajcer istaknuvši da ova manifestacija, koja se održava 16. put, približavanjem kulturnih posebnosti raznih zemalja omogućuje da Karlovac i dalje bude stjecište svjetske kulture i narodne baštine.

Podsjetivši da program svake godine pogleda oko 20.000 gledatelja, Štajcer je istaknuo kako dobar odaziv publike iz godine u godinu pokazuje da je Festival potreban. "Sve dok bude publike, trudit ćemo se biti dobar organizator", kazao je Štajcer napomenuvši da je dosad na MFF-u nastupilo ukupno više od dvije tisuće sudionika.

Tijekom festivala 180 sudionika održat će 12 koncerata u Karlovcu, Topuskom i Dugoj Resi. Ove godine prvi put nastupaju ansambli iz Kanade ("Les Eclusiers de Lachine") i Škotske ("Absolutely Legless"), a tu su i Španjolci FA "Francisco de Goya", nizozemski ansambl "Paloina" te slovenski KUD "Oton Župančič".

Svi ansambli koji ove godine nastupaju članovi su UNESCO-ova Međunarodnog savjeta organizatora festivala folklora i tradicionalne umjetnosti (CIOFF).

(Hina) xvhor ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙