FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kutija: osnivanje inspekcijskih ureda služi uhljebljivanju

Autor: ibob
ZAGREB, 4. srpnja 2013.(Hina) - HDZ-ov zastupnik Branko Kutija usprotivio se danas ideji osnivanja pet područnih jedinica poljoprivrednih inspekcija, ocijenivši da one "nemaju svrhe, osim uhljebljivanja podobnih kadrova".

Kutija je, u raspravi o prijedlogu zakona o inspekcijama u poljoprivredi, kazao kako ga osnivanje područnih jedinica inspekcijske službe u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku i Rijeci asocira na prijeratne zajednice općina.

"Nema nikakva smisla ni svrhe osnivati područne jedinice, osim uhljebljivanja podobnih kadrova. Jednako tako je ministar umjesto osam osnovao čak 14 veterinarskih inspekcijskih ureda. Jedan od njih je u Glini, gdje nema ni velikog stočarskog fonda ni razvijene mesne industrije koja bi opravdala takvu odluku", rekao je Kutija.

Zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol odgovorila je da je sustav s područnim uredima uspostavljen još 2005.

Objasnila je da će predloženi zakon na jednom mjestu objediniti nadležnosti poljoprivredne, stočarske, vinogradarske i inspekcije za kakvoću hrane, koje su sada propisane kroz 17 različitih zakona.

Sabor je kratko raspravio prijedlog izmjena zakona o posebnim uvjetima stavljanja brašna na tržište i zaključio današnji rad.

(Hina) xibob yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙