FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Rijeci o mogućnostima budućeg LNG terminala

Autor: hsup
RIJEKA, 4. srpnja 2013. (Hina) - LNG terminal na otoku Krku, kao jedan od najvažnijih energetskih objekata u Hrvatskoj, može značajno utjecati na gospodarski razvoj šire regije, ima potencijale za korištenje rashladne energije i afirmaciju Zračne luke Rijeka za prijevoz i skladištenje proizvoda za koji je potreban veliki rashladni prostor.

Neki su to od zaključaka s današnjeg sastanka primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine i suradnika s Antom Ramljakom iz Ministarstva gospodarstva, Mladenom Antunovićem iz tvrtke LNG Hrvatska i voditeljem projekata u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicije Markom Krejčijem.

Razgovarali su o aktivnostima na provođenju projekta pripreme gradnje LNG terminala, posebice o ulozi LNG terminala na energetskoj karti Europe te o koristima koje bi mogle imati država i lokalna zajednica, izvijestili su iz županijske uprave nakon sastanka.

Istaknuto je da je razvoj tog projekta od strateškog interesa za Hrvatsku te da će se uz transparentan odnos s lokalnom zajednicom nastaviti s njegovom provedbom.

Predstavnici Primorsko-goranske županije zatražili su pojašnjenja u vezi s mogućim utjecajem LNG terminala na okoliš, na što je odgovoreno da se planira gradnja jednog od najmodernijih terminala u Europi te da će svi odgovori s tim u vezi biti u studiji utjecaja na okoliš koja se izrađuje.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙