FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za četvrtak, 4. srpnja

Autor: ikut
ZAGREB, 4. srpnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 4. srpnja koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će predsjednika Europske banke za obnovu i razvoj Sumu Chakrabartija s izaslanstvom (u 11 sati, Ured predsjednika). Nakon sastanka predviđene su izjave predstavnicima medija.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će izaslanstvo 63. Samostalnog bataljuna Zbora narodne garde iz Požege te hrvatske branitelje iz Krapinsko-zagorske županije (16 sati, Ured predsjednika Republike).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na dnevnom redu je 40-ak točaka, među njima i prijedlog odluke kojom bi se dala suglasnost Ministarstvu pomrostva, prometa i infrastrukture na prijedlog modela monetizacije javnog duga vezanog uz tvrtke Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka-Zagreb, kroz dodjelu koncesije za upravljanje i održavanje autocesta (10 sati, Banski dvori).

ZAGREB - Na sjednici Zagrebačka gradska Skupština odlučivat će o inicijativi da se svim učenicima osnovnih škola u Gradu Zagrebu za školsku godinu 2013./2014. osiguraju besplatni školski udžbenici. Na dnevnom redu su i prijedlozi izmjena Odluke o komunalnom doprinosu i Odluke o autotaksi prijevozu, te prijedlog pravilnika o parkirališnim zonama, uvjetima i cijenama parkiranja, kojim se predlaže manja cijena parkiranja u prvoj i drugoj zoni, pa bi sat u prvoj bio 8 umjesto 10 kuna a u drugoj zoni četiri umjesto pet kuna (9 sati, Stara gradska vijećnica).

ZAGREB - U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava sastanak s ciljem posredovanja u uspostavi socijalnog dijaloga u pregovorima za sklapanje Kolektivnog ugovora za razminiranje. Nakon završetka sastanka najavljene su izjave za medije sudionika sastanka (15 sati).

ZAGREB - Europski pokret Hrvatska i Europski dom dodjeljuju nagradu za europski govor godine. Dobitnik je guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić koji će održati kraće izlaganje na temu članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Nagrada za europski govor godine u Hrvatskoj redovito se dodjeljuje od 2003. godine, a predstavlja najvišu nagradu koju dodjeljuju europski pokreti, punopravni članovi Međunarodnog europskog pokreta (11,00 sati, Europski dom, Jurišićeva 1/1).

ZAGREB - Više od 100.000 hrvatskih korisnika kredita vezanih uz švicarski franak doznat će presudu zagrebačkog Trgovačkog suda u sporu protiv osam hrvatskih banaka koji je pokrenula udruga Potrošač (8,30 sati, Trgovački sud). Sudac Radovan Dobronić objavit će nepravomoćnu presudu točno godinu dana od prvog ročišta u sporu protiv banaka koje je Potrošač tužio zbog valutne klauzule i jednostrane primjene kamatne stope.Riječ je o prvoj takvoj tužbi u povijesti hrvatskoga pravosuđa, a Potrošač ističe da u Hrvatskoj ima više od 100.000 korisnika kredita vezanih za "švicarce".

ZAGREB - Otvorenje izložbe Portreti Miroslava Krleže (19 sati, Muzej grada Zagreba) koja obuhvaća slike i skulpture različitih autora - od najstarijega Krležina portreta iz 1918. koji je naslikao Ljubo Babić, preko skulptura Antuna Augustinčića, crteža Josipa Vanište, radova Zlatka Kauzlarića Atača, Rudija Labaša, Ivana Lackovića Croate pa sve do najnovijih radova Tomislava Buntaka iz 2010. Prvi će put biti izložen i Krležin Autoportret iz 1928. godine.

ZAGREB - Dodjela književne nagrade roman@tportal.hr (20 sati, Muzej prekinutih veza, Ćirilometodska 2). Tportalova nagrada dodjeljuje se autoru ili autorici najboljega romana objavljenog na hrvatskom jeziku i kod hrvatskoga izdavača u 2012. godini. Na ovogodišnji natječaj pristigle su 43 prijave, a finalisti su Tatjana Gromača ("Božanska dječica"), Tahir Mujičić ("Budi Hamlet, pane Hamlete"), Josip Mlakić ("Planet Friedman"), Pavao Pavličić ("Muzej revolucije") i Igor Rajki ("Detektor istine").

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙