FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U riječka policija provodi akciju TURS 2013

Autor: dsil
RIJEKA, 3. srpnja 2013. (Hina) - Na području Policijske uprave primorsko-goranske u tijeku je provedba akcije Turs 2013, kojoj je cilj održavanje stanja sigurnosti na visokoj razni tijekom turističke sezone, izvješćeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Voditelj službe za javni red PU PG Tihomir Marijanović kazao je da je u pripremi ove sezone policija održala sedam edukativnih radionica u gradovima ove županije na kojima je upoznavala turističke djelatnike s mjerama koje mogu poduzimati radi veće sigurnosti.

Za vrijeme turističke sezone policija će pojačano djelovati na javnim okupljanjima s tim da će organizatorima sugerirati da osiguraju što bolju zaštitarsku i redarsku službu, kazao je Marijanović. U slučajevima mogućih prekoračenja radnih vremena ugostiteljskih objekata i prekomjerne buke policjia će djelovati zajedno s Državnim odvjetništvom, rekao je.

U prometu se očekuju manji problemi na dionicama na kojima su u tijeku radovi, naveo je. Ove sezone će se povećati broj policijskih službenika koji će doći u ispomoć, i to temeljne i prometne policije, tako da će ih stići 44 iz drugih PU, rekao je Marijanović.

Voditeljica odjela prevencije u PU PG Silvana Šimunić je istaknula da će se ovoga ljeta na više lokacija u županiji postaviti info punktovi na kojima će građani i turisti moći dobiti informacije o načinima zaštite od krađa, razbojstava ili drugih kriminalnih djela.

(Hina) xdsil ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙