FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 2. srpnja

Autor: spar
ZAGREB, 2. srpnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 2. srpnja:

NOVI MAROF - U Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof ministar zdravlja Rajko Ostojić predstavit će Strateški plan razvoja palijativne skrbi 2014.-2016. (12 sati, Specijalna bolnica za kronične bolesti Novi Marof, Dvorac Erdödy, Varaždinska 2). Cilj je novom organizacijom sustava palijativne skrbi osigurati najbolju moguću zdravstvenu njegu oboljelima od neizlječivih bolesti te pomoći njihovim obiteljima. Strateškim planom predviđeno je da se do 2016. godine broj palijativnih kreveta poveća sa sadašnjih 142 na 300, te da se na taj način zbrine pedeset posto neizlječivih bolesnika. Za sto posto povećat će se broj bolničkih timova za palijativnu skrb, a planira se edukacija 1500 zdravstvenih djelatnika i povećanje broja volontera sa sadašnjih pedeset na 500.

ZAGREB - MUP će predstaviti rezultate rada policije u proteklih nekoliko dana - osiguranje proslave ulaska Hrvatske u EU, dovršena kriminalistička istraživanja te realizirane međunarodna potrage i dr. (11 sati, amfiteatar Ravnateljstva policije, Ilica 335). Konferenciji za medije nazočit će ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez, načelnik Ureda za posebne poslove sigurnosti Željko Renić te načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić.

ZAGREB - Sjednica Vijeća za elektroničke medije na kojoj će se otvoriti ponude pristigle na Javni natječaj za davanje koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije (11 sati, prostorije Agencije za elektroničke medije, Jagićeva 31/4). Vijeće za elektroničke medije (VEM) je do 18. lipnja zaprimilo šest ponuda na natječaj za koncesiju za novu nacionalnu televiziju. Za multiplex programe A, B i D pristiglo je spomenutih šest ponuda i to u multiplex programu A (opći program) jedna ponuda, multiplex programu B (opći program) tri ponude i multiplex programu D (specijalizirani kanali) dvije ponude. U multiplex A programu već pratimo RTL, NOVA-u TV te HRT 1 i HRT 2, u multiplex B programu RTL, NOVU TV te HRT 3 i HRT 4, a u multiplex D programu CCN TV, DOMA i RTL 2.

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu nastavlja se svjedočenjem Nene Jovanovića i Igora Zidića, koji bi trebao govoriti o Sanaderovoj zbirci umjetnina. Sumnje da su preko Fimi medije iz državnih institucija i tvrtki izvukli 70-ak milijuna kuna priznali su bivši stranački rizničar Mladen Barišić, blagajnica Branka Pavošević i vlasnica agencije Nevenka Jurak. Jedino Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček tvrde da su žrtve političkog progona dok se HDZ brani da su se navodne nezakonitosti dogodile bez znanja regularnih stranačkih tijela (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Komemoracija novinaru Božidaru Novaku, koji je nakon duge i teške bolesti u 89. godini života preminuo 25. lipnja u Zagrebu (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2). Kolege, prijatelji, znanci i ostali poštovatelji njegova novinarskog djela moći će se nakon komemoracije upisati u Knjigu žalosti. Posljednji ispraćaj preminulog novinara bit će u 14,10 sati iz mrtvačnice na Mirogoju.

ZAGREB - Mreža mladih Hrvatske (MMH) i Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) održat će konferenciju za novinare u Zagrebačkom centru za kulturu i mlade Pogon. Na konferenciji će se očitovati o programu "Garancija za mlade" Ministarstva rada i mirovinskog sustava, koji je ministar Mirando Mrsić zajedno s ministricom socijalne politike i mladih Milankom Opačić predstavio javnosti 18. lipnja, a koju se planira implementirati od 1. srpnja (11 sati, Zagrebački centar za kulturu i mlade Pogon, Ulica Kneza Mislava 11). Riječ je o programu kojim se Hrvatska pridružuje Europskom programu "Garancija za mlade", koji svaka država članica kreira prema svojim specifičnostima. Hrvatska će u tom programu imati deset novih mjera kojima će pokušati smanjiti broj nezaposlenih mladih ljudi iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Dežurnici urednici:

ujutro - Irena Petričević

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xgvla/xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙