FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U pulskoj Zračnoj luci prvi EU-putnici bez carinske kontrole

Autor: dspo
PULA, 1. srpnja 2013.(Hina) - U pulsku Zračnu luku jutros je sletio prvi zrakoplov od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, onaj na liniji Bruxelles-Charleroi-Pula, a njegovi putnici nisu prolazili carinsku kontrolu već su na hrvatsko tlo stupili s osobnim iskaznicama.

Za sve putnike koji su doputovali izravno iz sjedišta Europske unije Bruxellesa pripremljena je dobrodošlica uz ponudu pića i kolača, a ukupno 172 putnika koji su doputovali u Istru bili su dobro pripremljeni i informirani da je Hrvatska od danas 28. članica Europske unije.

Bez provjere carinske kontrole, većina je putnika kod sebe imala pripremljene osobne iskaznice, a nekolicina njih novinarima je izjavilo kako je Hrvatska predivna zemlja s prekrasnom obalom, prepoznatljiva i po velikim sportskim uspjesima te kako zaslužuje članstvo u Uniji.

Inače, pulska Zračna luka od danas i službeno ima odvojene prolaze u međunarodnim dolascima i odlascima za putnike iz zemalja Europske unije, a po riječima direktora Svemira Radmila, sve dobro funkcionira i svi se polako uhodavaju.

"Protok putnika puno je jednostavniji i brži i sada se putnicima iz EU kontrolira samo fotografija na osobnoj iskaznici", kazao je Radmilo, izvijestivši i da su u Zračnoj luci od danas i službeno otkrivene sve EU-oznake.

(Hina) xdspo ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙