FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ETUC pozdravlja ulazak Hrvatske u EU, ali upozorava na socijalni dijalog

Autor: dmar
ZAGREB, 1. srpnja 2013. (Hina) - Europska konfederacija sindikata (ETUC) u današnjem je priopćenju pozdravila pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, ali istodobno skrenula pozornost na potrebu daljnjeg napretka u provedbi reformi, te posebno jačanja socijalnog dijaloga, izvijestio je Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

ETUC podsjeća hrvatsku Vladu na važnost uključivanja socijalnih partnera u javnu raspravu o zakonskim prijedlozima od samog početka procesa, te izražava žaljenje što Vlada nije slijedila takav pristup prilikom nedavnog donošenja Zakona o suradnji Hrvatskog sabora i Vlade u europskim poslovima. Stoga poziva Vladu da osigura istinski i sadržajni dijalog sa socijalnim partnerima.

ETUC također ponavlja podršku slobodnom kretanju radnika unutar EU-a, odnosno apel državama članicama da ne uvode prijelazna razdoblja i ograničenja za hrvatske radnike, ističe SSSH.

Hrvatski radnici već su više godina putem svojih sindikata uključeni u europski sindikalni pokret. Drago mi je što su od danas i građani EU. Hrvatski građani trebali bi imati koristi od svih prava kojima težimo unutar našeg europskog socijalnog modela, rekla je glavna tajnica ETUC-a Bernadette Ségol.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙