FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak 1. srpnja

Autor: kgab
ZAGREB, 30. lipnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 1. srpnja.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović priređuje radni doručak za sve predsjednike iz regije koji će večer prije nazočiti svečanoj proslavi ulaska Hrvatske u članstvo EU-a (u 9.30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Tema radnog doručka bit će suradnja u regiji i nastavak procesa proširenja nakon ulaska Hrvatske u EU. Nakon doručka predsjednik Josipović dat će izjavu za medije (u 11 sati), a moguće su i odvojene izjave nazočnih predsjednika iz regije.

ZAGREB - Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso službeno će otvoriti Kuću Europe u središtu Zagreba (u 9 sati, Ban centar, Ulica Augusta Cesarca 6). Kuća Europe namijenjena je svim građanima i mjesto je dijaloga Europske unije s njenim građanima. U izaslanstvu sa Schulzom i Barrosom bit će još potpredsjednici EP-a Miguel Angel Martinez Martinez i Othmar Karas, potpredsjednica EK-a Viviane Reding, povjerenici EK-a Štefan Fuele i Neven Mimica. U Kući Europe nalazit će se Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Stalno predstavništvo Europske unije u Republici Hrvatskoj koje počinje s radom upravo 1. srpnja. Ona će biti na raspolaganju svim građanima koji će moći dobiti sve informacije o Europskoj uniji i pravima koja im pripadaju kao građanima Europske unije.

STRASBOURG - Izaslanstvo Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Josipom Lekom boravit će u Strasbourgu gdje će nazočiti svečanosti u povodu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji i prvom radnom danu hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu.

BEČ - U povodu ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju u bečkoj Gradskoj vijećnici održat će se u ponedjeljak navečer svečani koncert Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja i nastup pijanistice Martine Filjak. Koncertu će nazočiti austrijski vicekancelar i ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger, predsjednica austrijskog parlamenta Barbara Prammer, uglednici iz političkog, kulturnog i diplomatskog života Austrije te Hrvati koji žive i rade u Beču.

BRUXELLES - Litva preuzima od Irske šestomjesečno rotirajuće predsjedanje Europskom unijom.

Dežurni urednici:

Noć: Maša Taušan

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙