FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - od subote, 29. do ponedjeljka, 1. srpnja

Autor: dger
ZAGREB, 28. lipnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi od subote, 29. lipnja do ponedjeljka, 1. srpnja:

SUBOTA:

-------

ZAGREB - Otvorenje retrospektivne izložbe Miroslava Šuteja (20 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17). Izložba nastoji obuvhatiti sve faze Šutejeva stvaralaštva, a bit će izloženo više od četiristo radova u kronološko-tematskom slijedu. Slikar, grafičar i dizajner Miroslav Šutej rodio se 1936. u Dugoj Resi, završio je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a potom studirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Samostalno je izlagao od 1962. godine i priredio je oko 200 samostalnih izložbi diljem svijeta. Za svoj rad dobio je šezdesetak nagrada, bio je profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Umro je 2005.

OSIJEK - Koncertom Puhačkog ansambla Muzičke akademije iz Graza na Trgu Svetog Trojstva u povijesnoj osječkoj jezgri Tvrđi otvara se 13. Osječko ljeto kulture (21,30 sati). Ovogodišnje Osječko ljeto kulture održava se na nekoliko gradskih lokacija, a posjetiteljima će ponuditi trideset različitih događaja.

NEDJELJA:

---------

RIJEKA - Svečano otvorenje festivala Riječke ljetne noći počet će u 21 sat povorkom predvođenom Gradskom glazbom Trsat od HNK Ivana pl. Zajca do Gata Karoline Riječke, gdje će u 22,15 Balet riječkoga HNK izvesti "Carminu buranu" Carla Orffa. Točno u ponoć Zbor i orkestar riječkoga HNK izvest će Odu radosti i tako obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

PONEDJELJAK:

------------

ZAGREB - Scenskim susretom u režiji Gorana Matovića "Krleža - agramerski prolaznici" otvorit će se 2. Festival Miroslav Krleža (21 sat, Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleže, Krležin Gvozd 23).

(Hina) xdgk ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙