FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donovan opet u američkoj reprezentaciji

Autor: sbil
NEW YORK, 28. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Landona Donovana, najboljeg strijelca u nogometnoj povijesti SAD-a, u reprezentaciju je pozvao izbornik Juergen Klinsmann za nastup na Gold Cupu, natjecanju za države s područja Concacafa 7. srpnja.

Napadač Los Angeles Galaxyja iz sjevernoameričke nogometne lige (MLS) nije dobio Klinsmannov poziva za zadnja tri kvalifikacijska susreta za SP 2014. koje su SAD odigrale u lipnju.

Nakon što je s Galaxyjem osvojio naslov prvaka u prosincu 2012., 31-godišnji Amerikanac je objavio da je umoran te se na nekoliko mjeseci odvojio od nogometnog svijeta.

Krajem ožujka se vratio na nogometne terene i Donovan, koji je do sada zabio 49 golova u dresu američke reprezentacije, nije dobio Klinsmannov poziv koji je mudro čekao kada će biti spreman za povratak u reprezentaciju.

Među pozvanima je i branič Oguchi Onyew, koji u reprezentativnom dresu nije nastupio godinu dana. Gold cup se igra u SAD-u i pobjednik će igrati protiv pobjednika Kupa Konfederacija 2015. kako bi osigurao nastup u Kupu konfederacija 2017.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙