FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: uz mršav promet, Crobex dosegnuo 1.800 bodova

Autor: neba
ZAGREB, 28. lipnja 2013. (Hina) - Na Zagrebačkoj je burzi Crobex indeks danas blago porastao, dosegnuvši razinu od 1.800 bodova, no trguje se mirno, uz mršav promet, jer nema poticajnih vijesti iz domaćeg gospodarstva.

Crobex indeks bio je oko podneva u plusu 0,2 posto, dosegnuvši psihološki važnu razinu od 1.800 bodova, po prvi puta od 17. lipnja. Crobex10 ojačao je, također, 0,2 posto, na 1.016 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je do podneva 3,2 milijuna kuna, što je oko milijun više nego jučer u ovo doba, ali i dalje mršavo.

„Kao što se očekivalo, danas se trguje mirno, što je uobičajeno za petak. Crobexi su blago porasli, no uz mršav obujam trgovanja, pa do podneva niti jednom dionicom nije ostvaren promet veći od milijun kuna. Nešto više trguje se tek dionicom Ericssona Nikole Tesle“, kaže Maja Bešević Vlajo, portfelj menadžerica u Podravskoj banci.

Dionicama Ericssona Nikole Tesle do podneva je ostvaren promet od oko 615 tisuća kuna, pri čemu im je cijena skočila 5,1 posto, na 1.466 kuna.

S prometom od oko 425 tisuća kuna slijedi dionica HT-a, koja je poskupila 0,45 posto, na 178 kuna.

Od vijesti s domaće gospodarske scene danas se ističe podatak Državnog zavoda za statistiku, prema kojemu je industrijska proizvodnja u svibnju pala za 5,3 posto na godišnjoj razini.

To je najveći pad proizvodnje od prosinca prošle godine, kada je potonula 5,6 posto, i znatno oštriji nego što se očekivalo.

Pet makroekonomista, koji su sudjelovali u anketi Hine, procjenjivali su u prosjeku da je u svibnju industrijska proizvodnja pala za 1,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙