FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 27. lipnja

Autor: bcav
ZAGREB, 27. lipnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 27. lipnja koje ćemo popratiti fotografijama.

BRUXELLES - Počinje dvodnevni summit čelnika zemalja članica Europske unije na kojem će hrvatski premijer Zoran Milanović zadnji put sudjelovati kao promatrač, jer će već na prvom sljedećem sastanku biti punopravni sudionik. Glavne teme na summitu su pitanje zapošljavanja mladih te bankovna unija. Visoka stopa nezaposlenosti mladih, koja ponegdje, kao u Španjolskoj i Grčkoj, prelazi 50 posto, jedno je od gorućih pitanja Europske unije. Prije početka summita, Milanović će nazočiti sastanku stranke Europskih socijalista (PES).

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta svečano će se potpisati ugovori u okviru natječaja dodjele bespovratnih sredstava "Daljnji razvoj i provedba Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira", IPA IV komponenta Razvoj ljudskih potencijala. Ugovore ukupne vrijednosti 4,4 milijuna eura uručit će ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Cilj natječaja bio je poduprijeti razvoj i provedbu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira kroz razvoj i modernizaciju obrazovnog sustava i kvalifikacija u općem i visokom obrazovanju te kroz razvoj kurikuluma/programa utemeljenih na ishodima učenja (12,30 sati, Velika dvorana Ministarstva, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Počinje realizacija Projekta novog sustava označavanja imena ulica i trgova u Zagrebu, odnosno označavanja zgrada s pločicama s kućnim brojevima. U nazočnosti sudionika projekta, predstavnika gradskih institucija i autora idejnog rješenja pločica, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić će na zgrade u Mesničkoj 1 i Jurišićevoj 1 i 1A simbolično postaviti pločice s brojevima. Novi sustav označavanja ulica, trgova i zgrada ima za cilj poboljšati preglednost i funkcionalnost, kako za turiste tako i za građane, te ostvariti svjetski standard koji Zagreb kao metropola i zaslužuje (10 sati, Mesnička 1).

ZAGREB - Konferencija za medije u povodu programa Kroatien Kreativ 2013. u sklopu kojega se u Njemačkoj predstavlja hrvatska kultura (11 sati, Ministarstvo kulture, Runjaninova 2). Pomoćnica ministrice kulture Tamara Perišić, zamjenik veleposlanika SR Njemačke u Hrvatskoj Valentin Gescher i kuratorica projekta KK2013 Alida Bremer iznijet će podatke o tome što je sve predstavljeno u prva četiri mjeseca, kakvi su odjeci publike i medija, o ostvarenim suradnjama te o tome što će se sve u sklopu programa odvijati do kraja godine. Program KK2013 počeo je u veljači pod pokroviteljstvom državnog ministra za kulturu Republike Njemačke Bernda Neumanna, ministrice kulture Republike Hrvatske Andree Zlatar-Violić te veleposlanika RH u Berlinu dr. Mira Kovača.

ZAGREB - Konačnu inačicu Hrvatskoga pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje predstavit će ravnatelj Instituta i voditelj radne skupine za izradu pravopisa Željko Jozić (12 sati, Velika dvorana Hrvatskoga novinarskog društva, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Transparentna ljepota - staklo iz hrvatskih muzeja" koja se istodobno održava u tri zagrebačka muzeja - Muzeju za umjetnost i obrt, Arheološkom muzeju i Muzeju Mimara. Na središnjem otvorenju u Muzeju za umjetnost i obrt (20 sati, Trg maršala Tita 10) o izložbi će govoriti ravnatelji triju muzeja Miroslav Gašparović, Jacqueline Balen i Tugomir Lukšić, kuratorica koncepcije projekta i izložbe Lada Ratković-Bukovčan i koautor koncepcije projekta i izložbe Zoran Gregl. Izložba je rezultat je trogodišnjega rada stručnjaka iz 30-tak hrvatskih muzeja, a posjetitelji će u Arheološkom muzeju moći pogledati staklo iz hrvatskih muzeja od pretpovijesti do srednjega vijeka, u MUO staklo iz hrvatskih muzeja od XV. do XX. stoljeća, a u Mimari stakla u suvremenom hrvatskom kiparstvu.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙