FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 26. lipnja

Autor: agrb
ZAGREB, 25. lipnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 26. lipnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja osmu sjednicu raspravom o konačnom prijedlogu zakona o suradnji Vlade i Sabora na europskim poslovima (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (12 sati, Trg sv. Marka 2, snimatelji i fotoreporteri u Vladu trebaju doći do 11,45 sati).

ZAGREB - U povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama održat će se konferencija za medije u Vladi Republike Hrvatske. Podatke za prošlu godinu o epidemiologiji bolesti ovisnosti, kriminalitetu droga te projekte koji se provode na području smanjena ponude i potražnje droga predstavit će Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, Željko Petković, ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, Marijan Erceg, voditelj Službe za epidemiologiju u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Zvonimir Vnučec, zamjenik glavnog ravnatelja policije u Ministarstvu unutarnjih poslova (10,30 sati, svečana dvorana Vlade, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta će s dvadeset i pet javnih znanstvenih instituta potpisati Ugovore o namjenskome višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u 2013., 2014. i 2015. godini. Za provedbu Odluke o namjenskom višegodišnjem institucijskome financiranju znanstvene djelatnosti u Državnom proračunu za ovu godinu i projekcijama za naredne dvije osigurano je 150 milijuna kuna, s godišnjim iznosom od 50 milijuna kuna. Tim načinom financiranja znanstvene djelatnosti nastavlja se proces prijelaza s modela državnog upravljanja na model državnog nadziranja sustava znanosti. O važnosti ugovora govorit će ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i pomoćnik ministra za znanost Saša Zelenika (9 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Komisija Hrvatske biskupske konferencije "Iustitia et pax" održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljena izjava o odluci Vlade RH da revidira zakon o pravosudnoj suradnji sa zemljama članicama Europske unije. Na konferenciji će sudjelovati i predsjednik Komisije biskup Vlado Košić (11 sati, sjedište Hrvatske biskupske konferencije, Ksaverska cesta 12a).

OPATIJA - Međunarodna konferencija i javno predstavljanje Međunarodnog sajma lokalne samouprave u Jugoistočnoj Europi NEXPO 2013., najvećeg sajma lokalne samouprave u regiji koji je ove godine posvećen energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Na sajmu, koje će se održati od 25. do 27. rujna u Rijeci i Opatiji, očekuje se oko 150 izlagača s područja lokalnih i regionalnih vlasti, poduzetnika i gospodarstva, razvojnih agencija, međunarodnih organizacija i organizacija civilnog društvom te oko tri tisuće posjetitelja iz regije i Europe. Okupljene će u ime domaćina pozdraviti zamjenica gradonačelnika Opatije gospođa Marina Gašparić i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Iskustva slovenskih gradova u pretpristupnom i postpristupnom razdoblju unutar EU, predstavit će predsjednik Skupnost občin Slovenije – Ivan Žagar, gradonačelnik Slovenske Bistrice, a govorit će se i o mogućnosti financiranja energetskog razvoja gradova pomoću instrumenata Europske unije (11 sati, hotel Ambasador).

ZAGREB - Kao dio projekta ARISS, međunarodne radioamaterske unije IARU i svemirskih agencija Europske unije, SAD-a, Kanade, Ruske Federacije, Japana i drugih zemalja učenici zagrebačke Tehničke škole Ruđera Boškovića će uporabom radioamaterske postaje i uz mentorstvo članova radioamaterske udruge komunicirati s jednim astronautom. Kako bi se što bolje pripremili od listopada prošle godine, u suradnji s Hrvatskim DX klubom, sto učenika škole prošlo je edukaciju za radioamatere, 60 ih je položilo potreban ispit, a po završetku obuke odabrano je 28 najboljih radioamatera koji će uspostaviti izravnu vezu s astronautom i postavljati pitanja. Astronaut je također radioamater. Okupljanje sudionika i prezentacija događaja počet će u 18,45 sati , a početak komunikacije učenika s astronautom se očekuje u 19,30 sati (Tehnička škola Ruđera Boškovića, Getaldićeva 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙