FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski ministar uzvratio francuskom: Ne krivite druge!

Autor: djan
PARIZ, 24. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Europski povjerenik Michel Barnier uzvratio je u ponedjeljak francuskom ministru koji je kritizirao Europsku komisiju, rekavši da bi Francuska trebala prestati kriviti druge za svoje probleme.

Francuski ministar industrije Arnaud Montebourg optužio je u nedjelju predsjednika EK-a Josea Manuela Barrosa da strogim mjerama štednje potpiruje uspjeh skupinama krajnje desnice, što je posljednji u nizu ratova riječima između EU-a i dužnosnika nezadovoljnih mjerama štednje.

"Umoran sam od ministara kao što je gospodin Montebourg... uvijek im je netko drugi kriv, uvijek smanjuju svoju odgovornost i traže žrtvene jarce", kazao je Barnier, povjerenik za unutarnje tržište. Optužbe svoga sunarodnjaka nazvao je "apsurdnim i lažnim".

Barnier je bivši francuski ministar poljoprivrede i ribarstva, na dužnosti je bio za mandata Nicolasa Sarkozyja u Elizejskoj palači.

Vodeći francuski političari optužuju Bruxelles za mučenje francuskog gospodarstva, visoku nezaposlenost i ekonomsku stagnaciju. Barnierove riječi, piše Reuters, pokazuju da je Bruxelles spreman odgovoriti na optužbe. "Pogledajte neke druge europske zemlje, imaju istu Europsku komisiju, a ide im bolje nego Francuskoj", kazao je Barnier.

Europska komisija čeka kako će Francuska odgovoriti na njezine prošlomjesečne preporuke koje uključuju reformu mirovinskog sustava, otvaranje zaštićenog dijela tržišta rada i nastavak reforme radnog zakonodavstva.

(Hina) xdj yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙