FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: ipet
ZAGREB, 23. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15.30 sati:

ZAGREB - U prva četiri mjeseca ove godine prihodi u djelatnostima u turizmu veći su za više od deset posto u odnosu na isto razdoblje 2012. godine, a ukupni prihodi iznosili su 4,6 milijarda kuna. Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja u prva četiri mjeseca 2013. godine iznosili su četiri milijarde i 600 milijuna kuna što predstavlja rast od 10,23 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvijestilo je danas Ministarstvo turizma. Kako se navodi, riječ je o financijskim podatcima koje je nedavno objavila Porezna uprava Ministarstva financija.

CRES - Ugovor o koncesiji za obavljanje lučke djelatnosti, kojim se planira ulaganje više od 50 milijuna kuna, potpisali su danas u Cresu Županijska lučka uprava Cres i tvrtka "Sigurna uvala". Ugovor su potpisali ravnatelj lučke uprave Anđelko Petrinić i predstavnik mađarske tvrtke koncesionara Zsolt Pentek uz nazočnost primorsko-goranskoga župana Zlatka Komadine. Rok trajanja koncesije je 29 godina, a rok izgradnje 24 mjeseca. Predviđena je rekonstrukcija i dogradnja zapadnoga dijela luke Cres, izgradnja primarnoga lukobrana dugoga 200 metara i još jednoga gata od 120 metara unutar luke. Time će se dobiti prostor površine 35.000 četvornih metara, a na gatovima i lukobranu planirani su nautički i komunalni vezovi. Stalna koncesijska naknada je 2,1 kuna po četvornom metru godišnje, varijabilni dio je 2,9 posto prihoda i može, po Studiji investicijskog ulaganja, iznositi i do milijun kuna godišnje. Koncesionar ima obvezu izgraditi i prateću zgradu namijenjenu sadržajima buduće luke.

VELI LOŠINJ - U kampu Zajednice društva Crvenoga križa Primorsko-goranske županije, koji se zadnje dvije godine održava u krugu Lječilišta Veli Lošinj u Park šumi Podjavori, ove godine boravi oko 60-oro djece u dvije skupine i to s područja Primorsko-goranske županije i Topuskoga. U jednoj skupini je 26 učenika osnovnih škola Primorsko-goranske županije, a u drugoj su juniori spasioci kojima je boravak u kampu nagrada za uspjeh u spašavateljskoj obuci. Djecu su, prilikom boravka na Lošinju, danas posjetili primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, njegova zamjenica Marina Medarić i potpredsjednik Županijske skupštine Đanino Sučić.

ZADAR - U kanjonu Male Paklenice 50-godišnjak je pronašao mrtvo tijelo 26-godišnjega državljanina Slovačke, koji je bio sudioni utrke "Velebitski traking“ - izvijestila je danas Policijska uprava zadarska. Mladoga Slovaka pronašao je sinoć 50-godišnji muškarac, a na tijelu pokojnika nisu uočeni tragovi nasilja. Uzrok smrti još nije poznat, bit će utvrđen tijekom dana, ali se pretpostavlja da se radi o srčanom udaru. Ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Zadar organizirala je transport nastradaloga Slovaka do doline, koji je tada, nažalost, već bio mrtav.

ZAGREB - Bez umjetničke slike istaknutoga hrvatskog slikara Mate Celestina Medovića i prijenosnog računala, vrijednih nekoliko stotina tisuća kuna, ostao je 52-godišnjak kada je provaljeno u njegovu kuću u centru Zagreba. Nije poznato točno vrijeme kada je nepoznati lopov provalio u kuću u Lovćenskoj ulici u vlasništvu 52-godišnjaka. Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da krađa počinjena u razdoblju od sinoć u 20 sati do jutros u 2,10 sati.

DUBROVNIK - Požar kod mjesta Uskoplje u Konavlima u blizini dubrovačke zračne luke izazvao je 57-godišnjak dok je pripremao roštilj ispred kuće u Uskoplju kada je vatra izmakla kontroli i proširila se na okolno područje, utvrdila je dubrovačka policija. Kako je priopćila Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, požar je buknuo jučer u 13,30 sati, a u 16,45 sati lokalizirali su ga više od 50 vatrogasaca javnih vatrogasnih postrojba iz Konavala i Župe Dubrovačka te pripadnici interventne javne postrojbe s 12 navalnih vozila i uz pomoć dva kanadera. Opožareno je oko deset hektara niskog raslinja i jedan električni stup, a materijalna šteta će se naknadno utvrdili. PU dubrovačko-neretvanska upozorava sve stanovnike te županije da je od 1. lipnja do 31. listopada zabranjeno spaljivanje biljnog otpada i loženja vatre na otvorenome prostoru.

UMAG - Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Istarske županije dr. Ksenija Družetić Božić rekla je da su vrata Hitne pomoći u Umagu, ispred kojih je umrla 74-godišnja žena, bila zatvorena jer su obje ekipe Hitne pomoći bile na intervencijama na terenu. Pitanje rada Hitne službe potaknula je smrt 74-godišnje Margarite Klaj iz sela Jeci kod Petrovije nedaleko Umaga, koja je u petak navečer u 19,30 sati preminula na podu ispred zaključanih vrata Hitne pomoći u Umagu. Kako je za "Glas Istre" rekla ravnateljica Družetić Božić, pacijentici je najprije pomogla stručna ekipa sa stacionira i dvije medicinske sestre, a ubrzo zatim vratila se s terena i ekipa Hitne pomoći, koja je nastavila reanimaciju. Objasnila je da su vrata Hitne pomoći bila zatvorena jer su obje ekipe imale intervencije, jedna u Novigradu, a druga je bila na povratku iz Pule. Tim koji je bio u Novigradu dobio je dojavu o pacijentici u infarktnome stanju pa se, dodala je Družetić Božić, brzo vratio u Umag.

(Hina) xipet yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙