FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: ipet
ZAGREB, 21. lipnja 2013. (Hina) - Vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Bivši načelnik Policijske uprave ličko-senjske Željko Jurković i još dvije osobe uhićene su jučer u Gospiću u najnovijoj USKOK-ovoj antikorupcijskoj akciji, doznaje se od izvora bliskog istrazi. Uz Jurkovića uhićena je njegova bivša tajnica te još jedan policijski službenik. Svi su privedeni u Zagreb, a bivšu tajnicu i policijskog službenika već su ispitali uskokovi istražitelji, a nakon toga privedeni su pritvorskom nadzorniku. Jurković bi u sjedištu USKOK-a trebao biti ispitan sutra ujutro, doznaje se od istog izvora koji je želio ostati neimenovan. U slučaju da USKOK zatraži istražni zatvor za nekoga od uhićenih sutra bi se na zagrebačkom Županijskom sudu održalo ročište pred sucem istrage. Neslužbeno se doznaje da se troje osumnjičenih tereti za zlouporabe položaja i ovlasti "teške" gotovo milijun kuna.

ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović (SDP) izjavio je sinoć za Hinu da je jučer na radnom ručku sa svojom prethodnicom i saborskom zastupnicom SDP-a Mirelom Holy razgovarao u vezi Nacionalne parkovne agencije o čemu njih dvoje imaju različita stajališta, te da su se dogovorili da o tome neće davati izjave, što je Hini potvrdila i Holy. Naime, Vlada jučer nije prihvatila amandman na prijedlog zakona o zaštiti prirode kojim SDP-ova saborska zastupnica Mirela Holy traži osnivanje Nacionalne parkovne agencije. Kako je Holy najavila da će izaći iz SDP-a ako Vlada ne usvoji njezin amandman, Zmajlović je i danas nakon sjednice Vlade ponovio da će u razgovoru s njom, na radnom ručku, iznijeti argumente protiv osnivanja agencije.

ZAGREB - Nagrade "dm green city" - Grand prix za najbolju ekološku poruku te najveći utjecaj na održivi razvoj " uručio je sinoć ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović Osnovnoj školi Stjepana Basaričeka iz Ivanić-Grada, koja je osvojila i nagradu za najbolji eko edukativni projekt Eko kalendar 2014. "Dm green city" nagradu osvojili su i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica za najbolju eko ambalažu (eko vrećice za poklone), Osnovna škola Ivan Goran Kovačić iz Vrbovskog za najbolji eko proizvod/inovaciju za uzgoj zdrave hrane i eko proizvoda, Srednja škola Topusko za korporativno dostignuće u zaštiti okoliša za grijanje uz pomoć geotermalne vode te Udruga Žmergo iz Opatije za najbolju eko kampanju "Zelena čistka". Zeleni Osijek dobili su "dm green city" nagradu za najbolji eko dokumentarni film "Srednje Podunavlje", Osnovna škola Ivana Mažuranića iz Vinkovaca za najbolju eko akciju "More trees? Yes, please!", a Dora Popilovski, učenica Osnovne škole Čazma - za najbolju eko fotografiju

VARAŽDIN - Plesnim projektom "Jestiva ideja", izvedenim u dvorištu Galerije starih i novih majstora u Varaždinu, sinoć su počeli 5. Dani suvremenog plesa koji će trajati do nedjelje, 23. lipnja. Uz sinoć izvedenu "Jestivu ideju", ovogodišnji Festival nudi još dva rezidencijalna programa, četiri predstave domaće produkcije, dvije radionice suvremenog plesa, a u kinu Galerija posjetitelji će moći pogledati sedam kratkih plesnih filmova. Inače, program "Jestiva ideja" imao je početak još na prvim Danima suvremenog plesa. Riječ je o projektu koji spaja plesnu improvizaciju, glazbu i gastronomiju, a u plesnom dijelu nastupile su Sonja Pregrad, Zrinka Šimičić Mihanović i Zrinka Užbinec. Za glazbu je bio zadužen band "Tomislav", dok su se za gastronomiju pobrinuli kuhari poznatog varaždinskog restorana "Zlatne gorice".

SPLIT - Izložba "Ljepote grafičke umjetnosti - Izbor najvrjednijih grafika iz fundusa Galerije starih i novih majstora Gradskog muzeja Varaždin" otvorena je sinoć u Galeriji Emanuela Vidovića u Splitu. Viša kustosica Muzeja Grada Splita Nela Žižić rekla je kako izbor grafika za izložbu u Galeriji Emanuel Vidović čini najčvršću jezgru zbirke grafika u Galeriji starih i novih majstora Gradskog muzeja u Varaždinu i dostojno prezentira najjače grafičke radionice po europskim središtima umjetnosti - Amsterdamu, Beču, Parizu, Rim,u Veneciji - od 14. stoljeća naovamo. Većina grafičkih listova otisnuta je u razdoblju od 17. do 19. stoljeća, a autori izloženih djela poznati su europski majstori koji su zajedno s velikim slikarima svoga vremena izrađivali njihova djela u jednoj od grafičkih tehnika.

(Hina) xipet yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙