FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dioničarima Atlantic grupe dividenda iz zadržane dobiti

Autor: rbel
ZAGREB, 20. lipnja 2013. (Hina) - Dioničarima Atlantic grupe isplati će se dividenda u iznosu od 9 kuna po dionici, a s obzirom da je Atlantic lani poslovao s gubitkom, dividenda će biti isplaćena iz dijela zadržane dobiti iz poslovne godine 2010. godine, odlučeno je na današnjoj Glavnoj skupštini te grupe.

U prošloj je godini cijela Atlantic grupa poslovala s neto konsolidiranom dobiti nakon manjinskih udjela u iznosu od 55,2 milijuna kuna, dok je Atlantic grupa d.d. ostvarila neto gubitak u iznosu od 11,9 milijuna kuna. Taj će se gubitak, odlučeno je na Glavnoj skupštini, pokriti također iz dijela zadržane dobiti iz poslovne godine 2010.

Za isplatu dividende će se pak iz zadržane dobiti izdvojiti ukupno više od 30 milijuna kuna, što iznosi 9 kuna po dionici, a tražbina na isplatu dividende dospijeva 4. srpnja, stoji u obavijesti o održanoj Glavnoj skupštini Atlantic grupe.

Među odlukama skupštine je i ona da se u statut Atlantica dodaju djelatnosti ispitivanja, proizvodnje, prometa i provjere kakvoće lijeka i homeopatskog proizvoda, proizvodnje prehrambenih proizvoda i dodataka prehrani, kao i proizvodnje i prometa na veliko te uvoza i izvoza medicinskog proizvoda. Također, dodana je i djelatnost posredovanja vezano uz klinička ispitivanja.

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙