FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klaunovidoktori posjetili šibensku bolnicu i najavili paradu klaunova

Autor: jdev
ŠIBENIK, 20. lipnja 2013. (Hina) - Male pacijente s Odjela pedijatrije šibenske Opće bolnice posjetili su danas klaunovidoktori, članovi udruge ‘Crveni nosovi’, koja je prije dvije godine osnovana u sklopu međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International s ciljem pružanja pomoći psihosocijalne potpore bolesnima i nemoćnima.

Udruga okuplja profesionalce koji terapijama kroz igru pomažu bolesnoj djeci. Klaunovidoktori danas su prvi put posjetili Šibenik.

Svakoga tjedna članovi udruge obiđu neku drugu zdravstvenu ustanovu kako bi bolesnim mališanima olakšali bolničke dane, kazala je danas novinarima Mladenka Majerić, izvršena direktorica udruge.

Majerić je podsjetila kako je 18. lipnja u Murteru, u hotelu Colentum započeo međunarodni KlaunKamp 'Crvenih nosova', koji je okupio oko 150 klaunovadoktora iz čitave Europe.

Kamp se održava u organizaciji međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International, a sudionici dolaze iz deset zemalja uključenih u Crvenonosni klaundoktorski pokret - Austrije, Mađarske, Slovenije, Njemačke, Češke, Slovačke, Poljske, Litve, Novog Zelanda i Hrvatske.

U okviru murterskog KlaunKampa 2013. odvijaju se danonoćne radionice, predavanja, zabavni programi, a u petak, 21. lipnja u Šibeniku će se održati i velika KlaunParada.

Na kraju Parade fotograf Šime Strikoman napravit će milenijsku fotografiju klaunovadoktora.

(Hina) xjdev ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙