FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovski izaslanik u Srbiji podnio ostavku nakon dva dana

Autor: mhaj
PRIŠTINA , 19. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Prvi izaslanik neovisnog Kosova u Srbiji Lulzim Peci u srijedu je podnio ostavku nakon samo dva dana na toj dužnosti, jer je prekoračio svoje ovlasti.

Srbija i Kosovo u ponedjeljak su, na poticaj EU-a, razmijenili službene predstavnike, odnosno časnike za vezu, kako bi se među dvjema državama uspostavili bolji odnosi punih pet godina nakon kosovskog proglašenja neovisnosti.

"Ostavku sam podnio zbog neslaganja s premijerom Hashijem Thacijem, koji je kritizirao moje izjave", napisao je izaslanik Lulzim Peci u pismu upućenom predsjednici države.

Peci je rekao da smatra da će Kosovo i Srbija uspostaviti normalan odnos tek nakon što Beograd prizna kosovsku neovisnost.

"Zbog neovlaštenih sastanaka s predstavnicima Srbije i iznošenja osobnih političkih stajališta koja prelaze njegove ovlasti, kao i drugih aspekata ponašanja koji se odnose na državnu sigurnost, a u ovome trenutku ne mogu biti javno objavljeni, Lulzim Peci nije bio prikladan predstavnik Republike Kosova" u Srbiji, stoji u priopćenju kosovskog ministarstva vanjskih poslova.

Vlada je najavila kako će ga na dužnosti časnika za vezu zamijeniti dosadašnji veleposlanik u Hrvatskoj Valdet Sadiku.

(Hina) xmh ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙