FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IAAF negira da je znao za dopingiranje Alexa Schwazera

Autor: sbil
PARIZ, 19. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Međunarodna atletska federacija (IAAF) u srijedu je odbacila tvrdnje da je imala saznanja ili dokaze o tome da se talijanski atletičar, osvajač zlatne medalje na OI u Pekingu 2008. u brzom hodanju, Alex Schwazer dopingirao prije nego je bio pozitivan na testu prošle godine.

Schwazer, jedna od najvećih atletskih nada Italije, prošle je godine isključen s olimpijskih igara u Londonu nakon što je bio pozitivan na zabranjenu tvar EPO nekoliko dana prije početka Igara. Talijanske antidopinške vlasti su ga suspendirale na tri i pol godine.

"IAAF je upoznat i šokiran optužbama koje iznosi "New York Times", a vezano za istragu koja je u tijeku u Italiji protiv atletičara Alexa Schwazera", kaže se u priopćenju IAAF-a.

"New York Times" tvrdi da je IAAF imao dokaze da Schwazer koristi doping, ali nije ništa učinio kako bi ga zaustavio na putu u London dok test Svjetske antidopinške agencije (WADA) nije dao pozitivne rezultate.

"New York Times" piše da je sugestiju da je IAAF znao za Schwazerovo dopingiranje dobio od talijanskih tužitelja u istrazi.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙