FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 20. lipnja

Autor: kgab
ZAGREB, 19. lipnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 20. lipnja:

ZAGREB - Japanski princ Akishino sa suprugom boravit će u službenom posjetu Hrvatskoj do 23. lipnja i u ta četiri dana posjetiti Zagreb, Plitvice, Hrvatsko zagorje i Dubrovnik. Princ Akishino, mlađi brat japanskog prestolonasljednika Naruhita, u Hrvatsku dolazi na poziv predsjednika Ive Josipovića s kojim će se sastati u četvrtak u Uredu predsjednika (u 19 sati, Pantovčak 241). Nakon toga će Josipović zajedno s princom i princezom nazočiti svečanosti i koncertu povodom 20. obljetnice diplomatskih odnosa RH i Japana gdje je predviđeno obraćanje predsjednika i princa Akishina (u 20 sati, koncertna dvorana "Vatroslav Lisinski", Trg Stjepana Radića 4). Tijekom dana primit će ga premijer Zoran Milanović (u 9.15 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2) i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko (u 12 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

VARŠAVA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović održat će prijepodne predavanje na temu "Hrvatska i Europska unija pred novim izazovima" na završnoj svečanosti akademske godine 2012./2013. kampusa Koledža Europe u Varšavi. Koledž Europe, osnovan 1949. u belgijskom Brugesu, jedna je od najstarijih obrazovnih institucija koja nudi jednogodišnji program poslijediplomskih europskih studija. Koledž Europe je 1992. otvorio kampus u Varšavi i to je prva obrazovna institucija u srednjoj i istočnoj Europi koja ima program interdisciplinarnih i europskih studija. Dosada je 19 studenata iz Hrvatske završilo taj studij. Na ceremoniji početka i završetka akademske godine Koledž Europe poziva ugledne goste, najčešće predsjednike i premijere europskih država te visoke dužnosnike europskih institucija, da održe predavanja studentima na europske teme.

BRUXELLES - Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton sastat će se sa srbijanskim premijerom Ivicom Dačićem and kosovskim premijerom Hashimom Thacijem.

Dežurni urednici:

Noć: Ivo Lovrić

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙