FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 19. lipnja

Autor: sbak
ZAGREB, 19. lipnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 19. lipnja:

BRUXELLES - Potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić sudjeluje na trilateralnom sastanku Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Europske komisije. RH i BiH će tom prilikom potpisati Ugovor između RH i BiH o graničnim prijelazima te Sporazum između RH i BiH o pograničnom prometu koji su parafirani prošli tjedan u Zagrebu.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primit će u oproštajni posjet šefa delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paula Vandorena (u 14 sati, Banska soba, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Nakon sastanka bit će objavljeno priopćenje.

BERLIN - Američki predsjednik Barack Obama boravi u posjetu Njemačkoj tijekom kojeg će se treba sastati s njemačkim kolegom Joachimom Gauckom a zatim i s kancelarkom Angelom Merkel nakon čega su predviđeni tiskovna konferencija i zajednički objed. Nakon govora pred 4.000 uzvanika ispred Brandenburških vrata, simbola njemačkog ujedinjenja, Obama će se sastati s Peerom Steinbrueckom, kandidatom socijaldemokrata i suparnikom Merkel na parlamentarnim izborima u rujnu.

PEKING - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon, koji boravi u posjetu Kini, sastat će se s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom s kojim će razgovarati o brojnim problemima u pogledu mira i sigurnosti, poput stanja na Korejskom poluotoku, u Maliju i Siriji.

Dežurni urednici:

Noć: Vedrana Larva

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Maša Taušan

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙