FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: pilot projekt 'model poduzetnik' na 20 benzinskih postaja

Autor: nbrc
ZAGREB, 18. lipnja 2013. (Hina) - Ina je danas objavila da je Uprava te tvrtke odobrila pokretanje pilot projekta 'model poduzetnika' na 20 benzinskih postaja te najavila raspisivanje natječaja na kojem će se mali poduzetnici moći prijaviti za upravljanje tim Ininim benzinskim postajama pod Ininim brendom.

"Kako bi se osigurala dugoročna konkurentnost maloprodajnog poslovanja, Inina Uprava odobrila je pokretanje pilot projekta 'model poduzetnika' na 20 benzinskih postaja", navodi se u priopćenju Inina Sektora korporativnih komunikacija.

Iz Ine pritom ističu da se takav model već dugo koristi u maloprodaji u naftnoj industriji te omogućuje kompaniji da zadrži kontrolu nad svojom maloprodajnom mrežom, istovremeno joj pružajući priliku da se fokusira na poboljšanje mreže i usluga.

To je, procjenjuju, i "odlična prilika za poduzetnike da izgrade svoj biznis, pri tom dajući poticaj razvoju poduzetništva u Hrvatskoj".

U tom modelu, kako se objašnjava, kompanija zadržava vlasništvo nad svom maloprodajnom imovinom uključujući koncesiju, imovinu, objekte, infrastrukturu i robu, dok poduzetnik upravlja tim resursima, kao i svojim timom na benzinskoj postaji, za naknadu dogovorenu s Inom.

"Odluka o pokretanju pilot projekta donesena je nakon detaljne analize maloprodajnog poslovanja te usporedbe s konkurentima i najboljom industrijskom praksom. U tom smislu, kompanija je zaključila da je, kako bi osigurala daljnji razvoj, dugoročnu održivost i ulaganja, nužno promijeniti operativni model u maloprodaji", navodi se u priopćenju.

Kao prvi korak u tom pilot projektu, iz Ine najavljuju natječaj za male poduzetnike koji se mogu prijaviti za upravljanje Ininim benzinskim postajama pod Ininim brendom.

"Tijekom odabira budućih partnera, prednost će imati kandidati s iskustvom u maloprodaji u naftnoj industriji te poznavanjem Ininog sustava", navode iz Ine i napominju da će Ina pomoći odabranim poduzetnicima pri osnivanju kompanije te izgradnji uspješnog poslovanja s obzirom da je i u Ininom najboljem interesu da te kompanije posluju što učinkovitije i uspješnije.

Neslužbeno se doznaje kako bi u Ini željeli da se na natječaj jave njihovi zaposlenici koji bi tako mogli otvoriti svoj business i raditi za sebe na postajama koje bi i dalje bile u vlasništvu Ine i pod Ininim brandom.

Natječaj bi mogao biti objavljen sutra, a u Ini se doznaje kako se time želi vidjeti kakav će biti interes na tržištu i odaziv.

Naime, kako se doznaje, Uprava je odobrila pokretanje pilot projekta dok sama odluka o tomu hoće li se u to krenuti ili ne još nije donesena i ovisit će i o interesu na natječaj.

Ina u Hrvatskoj ima nešto više od 400 benzinskih postaja, a pilot projekt kreće s njih 20 iz zagrebačke i šire regije, odnosno od Varaždina do Karlovca, koje su, kako se neslužbeno doznaje, profitabilne.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙