FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za utorak, 18. lipnja

Autor: sbil
ZAGREB, 17. lipnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za utorak, 18. lipnja:

ZAGREB - U Hrvatskom povijesnom muzeju (HPM) održat će se tiskovna konferencija u povodu izložbe "Gnalić - blago potonulog broda iz 16. stoljeća", koja se otvara u tome muzeju u četvrtak 20. lipnja. Riječ je o izboru iz zbirke "Teret potopljenog broda iz 16. st." Zavičajnog muzeja Biograd na Moru, pomorskog nalaza iz 60-tih godina 20. stoljeća kada je kod stjenovitog otočića Gnalića otkriven brod s trgovačkim teretom potonuo u brodolomu koji se dogodio 1583. Predmeti stari 400 godina pronađeni na olupini pripadaju brodskoj opremi i teretu koji se sastojao od gotovih proizvoda (svijećnjaci, tekstil, stakleno posuđe itd), polufabrikata i sirovina (mjedeni lim i žica, pocinčani lim, kositar i drugo) i svjedoče o trgovačkim tokovima 16. stoljeća. Pojedini dijelovi izložbe prilagođeni su za slijepe i slabovidne osobe (11,00 sati, HPM, Matoševa 9).

ZAGREB - U maloj dvorani Hrvatskog novinarskog društva održat će se konferencija za medije na kojoj će se predstaviti cjelokupni program 13. sezone Kazališta Ulysses. Program će predstaviti osnivač toga kazališta Rade Šerbedžija, umjetnička voditeljica Lenka Udovički, a konferenciji će nazočiti i direktor Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić te književnik Milan Rakovac (12 sati, mala dvorana Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Festival igranog filma u Puli predstavit će na tiskovnoj konferenciji u Muzeju suvremene umjetnosti svoj ovogodišnji Nacionalni program (11,00 sati, MSU, Avenija Dubrovnik 17). Jubilarno 60. izdanje najposjećenijeg svjetskog nacionalnog filmskog festivala obilježit će rekordan broj domaćih filmova od samostalnosti - od 20. do 27. srpnja u Puli će biti prikazano više od 12 hrvatskih filmskih naslova, kao i niz koprodukcija u kojima su nastupali hrvatski filmski umjetnici i korištene hrvatske filmske lokacije. Festival igranog filma u Puli danas je najposjećenija kulturna manifestacija u RH s više od 78 tisuća gledatelja, petnaest dana festivalskih događanja u Puli i programskim gostovanjima na ljetnim festivalima u cijeloj Hrvatskoj. Ravnateljica 60. Festivala igranog filma u Puli je Zdenka Višković-Vukić, a umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković. Međunarodni program Festivala te raspored projekcija Međunarodnog programa bit će objavljeni u Puli u četvrtak, 27. lipnja.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xgvla ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙